Ubisoft žaluje Apple a Google za distribuci kopie

Ubisoft žaluje Apple a Google za distribuci kopie
2020-05-18T16:30:48+02:00
• 18. 5. 2020

Zdroj: Ubisoft

3

Francouzská společnost Ubisoft Entertainment vyvíjí hry již od roku 1986. Za tu dobu na trh přinesla řadu skvělých titulů, jako například Rayman, Tom Clancy’s Splinter Cell, Assassin’s Creed, Far Cry nebo Watch Dogs. Jde o tak velkého hráče, že si nesmí nechat nic líbit. Proto se firma rozhodla tento týden podat žalobu proti Applu a Googlu. 

Ubisoft žaluje distributora hry, nikoliv tvůrce

Ubisoft tyto dvě společnosti obvinil z toho, že prodali kopii populární videohry s názvem Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege. Stížnost byla podána u federálního soudu v Los Angeles a uvádí se v ní, že hra Area F2, vyvinutá firmou Qookka Games, je jednou velkou kopií již zmíněné hry od Ubisoftu. 

Ubisoft

Zdroj: MacRumors

Cílem Area F2 je prý navázat na popularitu Splinter Cellu. Ubisoft již dříve měl Applu a Googlu oznámit, že hra porušuje jeho autorská práva. Obě společnosti však odmítly hru odstranit ze svých obchodů App Store a Obchod Play. 

Zajímavostí také je, že právě Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege se hraje v rámci e-sport, přičemž má více než 55 mil. registrovaných hráčů. Podle společnosti kopii v podobě Area F2 hraje denně více než tři miliony uživatelů. Vývojářské studio kromě toho ve své žalobě uvádí, že soudní proces by neměl být příliš složitý, neboť je zjevné, že Area F2 kopíruje každou část. 

Je ale zajímavé, že Ubisoft žaluje Obchod Play a App Store, nikoliv samotné vývojářské studio Qookka Games. Nikoho navíc nepřekvapí, že Qookka Games pochází z Číny, což potencionálně ztěžuje mezinárodní nárok na autorská práva. Area F2 má přes 75 000 recenzí v Obchodě Play a více než 2 000 v obchodě App Store.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Ty si myslíš ze jedna miliarda zruší tak velkou firmu, jako je Apple? :))))

Perfektny clanok, ale ten Apple zase kradne, dat miliardovu pokutu a firmu davno zrusit!!!!!!!

Jonáš Rybka

19. 5. 2020, 8:41

A proč ne s tím rovnou i Google? Ten v tomto případě udělal stejnou věc

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat