Honor začne více využívat Mediatek procesory

Honor začne více využívat Mediatek procesory
2020-05-23T08:00:50+02:00
• 23. 5. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz, Honor

Možná si ještě vybavujete dobu, kdy mobilním trhem otřásala patentová válka mezi Samsungem a Applem. Doba se změnila a nyní celým segmentem hýbe USA. Americké společnosti mají zakázáno obchodovat s Huawei bez patřičné licence. Situace ale vygradovala do takové podoby, že podobný zákaz se v podstatě vztahuje i na firmy mimo USA s tím, že pokud chtějí spolupracovat s americkými firmami, nesmí obchodovat s Huawei. Čínský výrobce mobilů tak přišel o TSMC, výrobce procesorů HiSilicon Kirin. Nyní můžete pozorovat změnu strategie u dceřiné společnosti.

Huawei by rád letos spustil Huawei Pay v ČR, AppGallery dále roste

Honor a Mediatek

Huawei musí řešit náhradu za TSMC, což bude nelehký úkol a také hodně finančně nákladný. Již nyní dochází ke strategickým investicím do konkurenční společnosti Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC), která sídlí v Číně. Měla by se tak stát hlavním výrobcem procesorů pro Huawei. Vzhledem k tomu, že SMIC potřebuje vyvinout potřebné technologie a následně navýšit výrobu, může nějakou dobu trvat, než bude tato firma schopná vykrýt poptávku Huawei.

Shodou okolností zástupci společnosti Honor oznamují užší partnerství s výrobcem procesorů Mediatek, který sídlí na Tchaj-wanu. Konkrétně se dočkáme většího používání 5G procesorů této firmy ve smartphonech Honor. S největší pravděpodobností se bude jednat o modely Dimensity 820, Dimensity 1000L a Dimensity 1000+, které jsou vybaveny 5G modemem.

MediaTek

Zdroj: PhoneArena

Dá se očekávat, že něco podobného se odehraje i u mobilů Huawei, aspoň do té doby, než bude moci SMIC nahradit výpadek spojený s ukončením spolupráce s TSMC. Je pravdou, že čínský výrobce mobilů udělal ještě před začátkem platnosti obrovskou objednávku procesorů od TSMC, ale to nemůže vydržet nadlouho. Proto Mediatek vykryje období, než Huawei bude mít k dispozici procesory Kirin od alternativního výrobce.

Nelze odhadovat, jak dlouho celá situace bude trvat a jak moc dokáže Mediatek nahradit tak obrovský výpadek. Na celé situaci jde vidět, že Huawei ani Honor se jen tak nevzdají a daří se jim nacházet alternativy.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat