WhatsApp mění limit skupinových hovorů, zatím v betě aktualizováno

WhatsApp mění limit skupinových hovorů, zatím v betě [aktualizováno]
2020-04-21T07:40:48+02:00
• 21. 4. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 21. 4.

Jak bylo avizováno, WhatsApp rozšiřuje limit pro skupinové hovory. Původně si mohli volat čtyři uživatelé a očekávali jsme, že dojde k razantnímu navýšení, ale nakonec došlo ke zdvojnásobení. V nové beta verzi 2.20.50.25 (iOS)/2.20.133 (Android) je možnost vytvořit skupinový hovor se sedmi dalšími uživateli.

WhatsApp Group calls 768x275x

Zdroj: wabetainfo.com

Je nutné, aby všichni byli na nejnovější verzi, aby bylo možné takto volat. K zahájení stačí kliknout na tlačítko pro volání a následně zvolit Nový skupinový hovor. V případě volání přes skupiny, budete dotázaní na konkrétní uživatele, pakliže jich bude celkově více, než je limit pro skupinový hovor. Kdy se tato funkce dostane do stabilní verze, není zatím známo.

Původní článek 17. 4.

Populární mobilní kecálek WhatsApp se nově snaží využít současné poptávky po virtuální komunikaci rozšířením svých limitů pro skupinové hovory. Doposud společnost, potažmo mobilní aplikace, umožňovala přístup pouhým čtyřem účastníkům pro hromadnou audio nebo video konferenci. Podle nejnovější beta verzi aplikace pro iOS a Android se zdá, že toto omezení hodlá společnost WhatsApp změnit. 

WhatsApp plánuje změnit i uživatelské rozhraní pro volání

Publikovaná beta verze naznačuje, že změna v počtu účastněných video či audio konference se v příštích několika týdnech projeví. Bohužel není prozatím známo, kolik uživatelů se takového hromadného hovoru bude moci zúčastnit. Navíc, aby bylo možné využít nové (ne)omezení, budou muset všichni uživatelé mít nainstalovanou nejnovější verzi aplikace WhatsApp. 

WhatsApp

Zdroj: AndroidCentral

Kromě toho, a možná v důsledku posledních skandálů společnosti Zoom v zabezpečení, hodlá WhatsApp upravit i své uživatelské rozhraní pro volání. Díky tomu bude více tlačit důraz na zobrazení skutečnosti, že uskutečněné hovory jsou šifrované end-to-end. Tato konkrétní novinka se již nachází v nejnovějších beta verzích pro iOS i Android, což znamená, že stabilní verze tu bude cobydup. 

Mezi další nové funkce, které jsou v současné době k dispozici, patří lepší možnost vyhledávání pro Android zařízení (funkce s názvem Advanced Search je již v iOS dostupné) či ochrana zálohy chatu na Disk Google pomocí hesla. 

Zdroje: androidcentral.com, wabetainfo.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat