OnePlus Pay se představí během pár týdnů aktualizováno

OnePlus Pay se představí během pár týdnů [aktualizováno]
2020-03-25T07:35:59+02:00
• 25. 3. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

4

Aktualizováno 25. 3.

Společnost OnePlus se nyní chystá k představení nových modelů. Měli bychom se jich dočkat během první poloviny dubna, ale kromě toho se dočkáme uvedení nové platební metody OnePlus Pay. Samotná služba byla oznámena minulý rok s tím, že mezi uživatele zamíří v tomto roce. Zatím sice společnost mlčí, ale již se OnePlus Pay objevilo na některých zařízeních této firmy. Konkrétně se ji podařilo zaznamenat na OnePlus 7T Pro.

OnePlus Pay 728x781x

Zdroj: gizchina.com

Z dostupných informací vyplývá, že OnePlus Pay bude v počátku podporovat jen tři banky – Guangfa Bank, Minsheng Bank a SPDB. První se novinky dočkají v Číně, následovat by měla Indie. Vzhledem k velikosti bankovního trhu neočekáváme, že by došlo k masivnímu rozšíření v Evropě. Možná ale OnePlus bude spolupracovat s jinou službou a v nějaké formě se dočkáme i u nás. Zde bude hodně záležet na tom, s kolika bankami a společnostmi OnePlus podepíše spolupráci.

Původní článek 27. 9.

OnePlus si vybralo poněkud zvláštní strategii představení novinek. Pro americký trh se vysílalo video nevalné kvality, zatímco v Indii se konalo velké představení novinek streamované na Youtube. Dočkali jsme se novinky v podobě OnePlus 7T, přičemž evropskou dostupnost se dozvíme až 10. října. V Indii mimo jiné došlo na uvedení OnePlus TV s Android TV. O něco zajímavější oznámení se ale točilo kolem OnePlus Pay, nové platební metody.

OnePlus 7T oficiálně, nabízí lepší displej a trojici foťáků na zádech

OnePlus Pay

V podstatě jsme se dočkali informace, že společnost OnePlus již nějakou dobu pracuje na vlastní platební metodě. K oficiálnímu představení dojde v roce 2020, ale kdy se tak přesně stane, není známo. Dá se ale předpokládat, že oficiální oznámení OnePlus Pay bude součástí představení smartphonů OnePlus 8 nebo OnePlus 8T.

Zdroj: OnePlus

Společnost v rámci oznámení nebyla nijak konkrétní. Nevíme ani to, jestli se bude jednat o globální službu, nebo bude dostupná jen na indickém trhu, kde došlou k oznámení. Dle slov OnePlus má ale konkurovat službám jako Google Pay nebo Apple Pay.

Zde je ale nutné dodat, že konkurence je ještě silnější. V tuto chvíli se rozšiřují služby jako Fitbit Pay a Garmin Pay. OnePlus ale nebude prvním výrobcem s vlastní platební metodou. Příkladem může být i Samsung, který nabízí Samsung Pay, ale dostupnost služby jako takové je značně omezená.

Je tedy otázkou, jestli OnePlus má vůbec kapacitu na nastartování konkurenční služby. Je nutné vzít v potaz, že OnePlus bude muset řešit integraci nejrůznějších služeb společně s navázáním spolupráce s bankami. Pokud se chce firma vydat touto cestou, zřejmě se u nás jen tak nedočkáme. Možná ale OnePlus překvapí, když naváže spolupráci například se službou Revolut.

Zdroje: pocket-lint.com, androidcentral.com, gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jakub Miakyš

27. 9. 2019, 17:57

Boha, toto je najhoršia správa akú som v histórii OnePlus počul. Nie len pretože je to katastrofálne zlý nápad, so snahou už beztak fragmentovať trh, ktorý by si zaslúžil byť jednotný, ale aj pretože, OnePlus bol „Anakin Skywalker“ a stál za z neho „Darth Vader“. Vždy bol ukážkovým partnerom bez zbytočneho blotwaru a nechutnou snahou urobiť si vlastnú servisu, ktorá bude horšia ako exis

Pavel Misař

27. 9. 2019, 20:34

Toto taky nechápu, OnePlus vždy fungoval bez bloatwaru na Google službách a teď toto? :O

lukas partys

27. 9. 2019, 13:14

Hlavně chceš aby One+ spravoval tvoje finance, když v minulosti měli tak špatné zabezpečení, že jim utekli čísla kreditních karet a ccv kódy.

To fakt chceš… One + pay v mobilu, které ti pro 100 lidí co si koupili one + nepodpoří žádná banka.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat