iPhone se po letech dočkal prodejního nárůstu

iPhone se po letech dočkal prodejního nárůstu
2020-03-06T19:37:45+02:00
• 7. 3. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

iPhone po dlouhé době zazářil. Podle posledních odhadů společnosti Gartner došlo v období Vánoc poprvé po čtyřech letech po sobě jedoucích čtvrtletích k prodejnímu růstu. Samozřejmě víme, že Vánoce byly pro Apple rekordní, a to především díky 91,8 mld. dolarů, které vydělal. Tim Cook mimo jiné naznačil, že velkou roli v tomto úspěchu hrál iPhone 11. 

iPhone jde konečně nahoru

Společnost Apple dle všeho vykázala příjmy ve výši 55,96 mld. dolarů. Samotný jednatel firmy prohlásil, že největší úspěchy sbíral model iPhone 11, který nahradil XR. Samozřejmě Apple nezveřejňuje podrobné informace o prodejních čísel, takže se musíme spoléhat na analytické společnosti. Ovšem Tim Cook nám sdělil, že během tří měsíců byl nejúspěšnější iPhone 11. 

iPhone

Zdroj: 9to5mac

iPhone 11 tak porazil i vlajkové modely 11 Pro a 11 Pro Max. Podle Gartneru měl Apple prodat 69,5 mil. kusů iPhonů, což je o pět milionů více než ve stejném čtvrtletí loňského roku. Díky tomu má firma 17,1% podíl na trhu. Samsung je lídrem trhu jen o 0,2 %. Poprvé po čtyřech letech po sobě jedoucích čtvrtletích došlo k prodejnímu růstu, a to o 7,8 %. Tomu měly dopomoci mírně snížené ceny iPhonů na určitých trzích, hlavně v Číně. Právě na čínském trhu se Apple dočkal 39% prodejního nárůstu.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat