Apple údajně pokračuje ve vývoji bezdrátové nabíječky

Apple údajně pokračuje ve vývoji bezdrátové nabíječky
2020-03-24T16:30:04+02:00
• 24. 3. 2020

Zdroj: Apple

Již na podzim v roce 2017 spolu s iPhonem X byla představena bezdrátová nabíječka AirPower od Applu. Ta se ale nikdy na trh nedostala a v březnu 2019 výrobce oficiálně oznámil, že ani nikdy nebude. Apple ale prý dle nejnovějších informací na projektu AirPower opět pracuje, výsledky snažení jsou ale nejisté.

Dočkáme se nové nabíječky AirPower?

Původní bezdrátová nabíječka AirPower měla mít několik cívek, které se navzájem překrývaly. Ve finále díky tomu mělo být možné umístit na podložku až tři zařízení a to kamkoliv. Problémem ale byla nízká efektivita a přehřívání.

Dle nejnovějších informací se tým inženýrů v Applu snaží bezdrátovou nabíječku předělat a zkoušeli také vyřešit její původní problémy. Zvažuje se použití jiných materiálů. Původní AirPower měl povrch proveden ze silikonu, nyní se testuje kůže nebo sklo. Žádný ze současných prototypů nicméně nenabíjí chytré hodinky Apple Watch a společnost prý odmítá vydat verzi bez jejich podpory.

Apple Watch 4 4 5472x3078x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Apple prý stále počítá s možností, že se návrh nové či přepracované bezdrátové nabíječky nepovede a opravdu se tak nikdy nedostane na trh. Na druhou stranu nějaké bezdrátové nabíječky se od této společnosti v budoucnu velmi pravděpodobně dočkáme, zatím totiž žádná originální neexistuje. Dřívější spekulace hovořily o tom, že má být ve vývoji jednodušší a menší bezdrátová nabíječka.

Zdroje: phonearena.com, macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat