YouTube nakonec nebude prohlížet jednotlivá videa pro Youtube Kids

YouTube nakonec nebude prohlížet jednotlivá videa pro Youtube Kids
2020-01-05T15:00:13+02:00
• 5. 1. 2020

YouTube musel v průběhu letošního roku zaplatit FTC pokutu ve výši 170 mil. amerických dolarů, což pro společnost Google není nic zásadního. I přesto ale obvinění z porušení zákona o ochraně soukromí dětí online zůstane velkou skvrnou na pověsti služby YouTube. Ve skutečnosti byla situace tak vyhrocená, že YouTube zvažovalo individuální přehrávání každého videa pro děti. 

Youtube Kids se dostane na web a získává nové filtry

YouTube na poslední chvíli ustoupil od plánu

YouTube údajně měl sestavit tým se 40 zaměstnanci s krycím názvem Crosswalk. Právě ti měli za úkol pracovat s nebezpečným obsahem na webu. Jedním z návrhů tohoto týmu bylo přehrávání každého jednotlivého videa určené divákům do osmi let, aby se zjistilo, zda se k dětem dostane obsah s nevhodným obsahem. Například, tým v loňském roce našel nevhodná videa, jejichž obsah se týkal sebevražd a násilí, přičemž průběh videa byl demonstrován na milovaných kreslených postavičkách, jako je Mickey Mouse a Peppa Pig. 

Youtube Kids

Celý proces přehrávání jednotlivých videí prošel a už se připravovala tisková konference. Na poslední chvíli se ale ředitel služby YouTube rozhodl od plánu upustit. Zdá se totiž, že by takové moderování způsobilo, že by se web příliš podobal mediální společnosti. YouTube však začátkem roku slíbilo, že přinese důraznější opatření ohledně obsahu pro děti. Společnost začala tím, že zakázala komentáře k desítkám milionů klipů. Podařilo se jí snížit počet zhlédnutí videí, která porušují její zásady, o 80 %, zatímco se zvýšila sledovanost u videí od „autoritativních vydavatelů“ o 60 %.

YouTube ale přestalo dělat významnější kroky. K celé situaci se nedávno vyjádřil ředitel: „Kdybychom byli odpovědní za každý jednotlivý obsah, který jsme doporučili, museli bychom vše jednotlivě zkontrolovat.“ Je také téměř nemožné, aby se společnost vypořádala s rozsahem obsahu, přičemž každou minutu dorazí více než 500 hodin záznamu.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat