TSMC začne pracovat na procesoru A14

TSMC začne pracovat na procesoru A14
2020-01-05T16:30:01+02:00
• 5. 1. 2020

Opět se na internet dostala informace o tom, že společnost TSMC bude i v letošním roce výhradním dodavatelem vzorů čipů pro Apple. Zahraniční server Digitimes hlásí, že továrny na novém procesoru A14 začnou pracovat ve druhém čtvrtletí letošního roku.

TSMC bude i nadále výhradním dodavatelem 

Nový čip pod názvem A14 bude vyroben pomocí nového výrobního 5nanometrového procesu. Opět se tak dočkáme dalšího pokroku, neboť současný A13 Bionic byl vyroben 7nanometrovou technologií. Ovšem stejná technologie byla použita i u A12, který debutoval v iPhone XS. Když Apple tento model představil, tak během Keynote prohlásil, že se jedná o první telefon na trhu, který nabízí procesor vyrobený 7nanometrovou technologií. 

Vzhledem k tomu, že TSMC je má na trhu pořádný náskok, může se i letos stát, že Apple nabídne první telefony s 5nanometrovými procesory. Co to ale ve skutečnosti znamená?

Velikost prvku je spíše termínem průmyslového marketingu než vědou, takže se musíme soustředit na jmenovité číslo. Stačí si jen zapamatovat, že čím je číslo menší, tím lépe. Menší velikost prvku znamená procesor, který je energeticky účinnější a rychlejší, protože tranzistory jsou fyzicky blíže k sobě.

Očekává se, že celá řada iPhone 2020 se dočká významných novinek, alespoň tedy z pohledu hardwaru. Kromě toho bychom se měli dočkat menšího návratu do minulosti, neboť vlajkový model má nabízet design podobný iPhone 4. Dále OLED panel s menšími rámečky kolem displeje, nový 3D snímač ToF pro zadní fotoaparát a podporu rychlé mobilní datové sítě 5G. 

Zdroj: ww.9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat