Oppo nabídne jedinečný designový kousek

Oppo nabídne jedinečný designový kousek
2020-01-22T11:30:57+02:00
• 22. 1. 2020

Společnost Oppo si nechala podat nový patent u Státního úřadu pro duševní vlastnictví Čínské lidové republiky. Velkou zajímavostí tohoto patentu je smartphone s jedinečným designem, který představuje umístění zadního fotoaparátu ve tvaru Moon Wheel. 

Oppo může nabídnout dosud nevídaný vzhled

Podle zveřejněné dokumentace je zřejmé, že designem se velmi podobá lunárním cyklům Měsíce. Zadní fotoaparáty jsou totiž uspořádány ve tvaru půlměsíce těsně pod „koulí“, která je průsvitná. V současné chvíli není známo, zda právě onen koule obsahuje nějaký speciální senzor, nebo další fotoaparát. Zleva doprava se však nachází LED blesk, velký fotoaparát a dva menší fotoaparáty.

Oppo Oppo

V patentu jsou také zobrazeny grafické návrhy, které ukazují technické parametry zařízení. Bohužel patent stále vytváří více otázek, než nabízel odpovědi týkajících se tohoto jedinečného designu. Začátkem tohoto měsíce společnost OnePlus představila na konferenci CES 2020 koncept, kde smartphone nabízel zadní fotoaparát, jenž mohl do určitého bodu zmizet. Podobnou technologii by tedy mohlo využívat i Oppo ve svém dosud nevydaném telefonu. 

Oppo

Kromě toho může chytrý telefon značky Oppo přijít i se zvláštním zadním krytem, který přinese stejnou funkčnost. Patent také odhaluje klíčovou informaci o průsvitné oblasti, která se zdá být obklopena kruhem LED světel. Spekuluje se, že jde o novou formu oznamovacích diod. Chystaným smartphonem by mohl být model Oppo Find X2, který by se na trh mohl dorazit velice brzy. 

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat