Onyx představil další prototyp telefonu s e-ink displejem CES

Onyx představil další prototyp telefonu s e-ink displejem [CES]
2020-01-14T13:30:57+02:00
• 14. 1. 2020

Světová technologická konference CES je vždy plná překvapení a ani letošní ročník nás nezklamal. Dočkali jsme se totiž prototypu chytrého telefonu, jehož hlavní předností je druhý barevný e-ink displej. S tímto prototypem přišla společnost Hisense. Zdá se ale, že se nejedná o jediného výrobce, který pracuje na skutečném e-ink telefonu. 

Onyx pracuje na dalším e-ink displeji

Možná si vzpomenete na společnost Onyx, který před několika lety představila jeden z prvních prototypů telefonu s e-ink displejem a operačním systémem Android. Nakonec se tento kousek dostal mezi hrstku uživatelů pod názvem Onyx E430. Bohužel se ale nejednalo o vůbec úspěšný produkt. 

Společnost se však zřejmě nevzdala, neboť nyní na konferenci CES 2020 přišla s dalším takovým prototypem. Zajímavé je, že výrobce tomuto modelu nedal žádný název, a dokonce nezveřejnil ani žádné specifikace. Podle zahraničních médií se ale telefon bude chlubit octa-core procesorem s ARM architekturou, čtečkou otisků prstů, portem USB-C pro nabíjení, podporou Wi-Fi/LTE a Bluetooth. K dispozici má být také poměrně velký 5,8palcový e-ink displej. 

Na straně softwaru pak zde má být k dispozici operační systém Android 9.0 Pie a s největší pravděpodobností nabídne také oficiální podporu Obchodu Play. I když těžko uvěřit, že by Google udělil certifikaci takovému zařízení. 

Pomalá obnovovací frekvence je hlavní problém e-ink displeje na smartphonu, takže prototyp Onyx má čtyři obnovovací rychlosti: Normální režim, Rychlý režim, Režim A2 a Režim X. Praktické video bohužel neukazuje různé obnovovací frekvence v akci.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat