reklama

iOS 13.3.1 beta 2 přináší přepínač pro vypnutí lokalizačních služeb

iOS 13.3.1 beta 2 přináší přepínač pro vypnutí lokalizačních služeb
2020-01-22T13:30:30+01:00
• 22. 1. 2020

Nedávno jsme vás informovali o tom, že iPhone 11 Pro stále sleduje uživatele, respektive jeho údaje o poloze. To by nebylo nic zvláštního, neboť podobným způsobem fungují takřka všechny aplikace. Problém však byl v tom, že telefon sledoval polohu uživatele i přesto, že sledování bylo deaktivováno. 

iOS 13.3.1 řeší problém s lokalizačními službami

Na tuto problematiku se vyjádřila dokonce i samotná společnost Apple, ovšem poměrně zvláštním, až odbytým způsobem. Ta totiž prohlásila „Nevidíme žádné skutečné bezpečnostní následky“. Jinými slovy Apple potvrdil, že je zcela v pořádku, že takto iPhone 11 Pro funguje

iOS 13.3.1

Poté ale Apple vydal druhé prohlášení, přičemž přidal podrobnosti o tom, proč iPhone 11 Pro takovou činnost vykazoval. Dále se ve svém prohlášení zavázal k tomu, že v příští verzi iOS 13 bude k dispozici tlačítko, které sledování polohy deaktivuje úplně. Podle oficiálního vyjádření se takto iPhone 11 Pro chová z toho důvodu, že je vybaven novou ultra širokopásmovou technologií. 

„Ultra širokopásmová technologie je standardní průmyslová technologie a podléhá mezinárodním průmyslovým požadavkům, jenž vyžadují, aby byla na určitých místech vypnuta. Systém iOS používá služby určování polohy, aby pomohl určit, zda se iPhone nachází v těchto zakázaných místech, tedy aby v případě nutnosti zakázal ultra širokopásmové připojení a dodržoval tak předpisy“ uvedl tiskový mluvčí společnosti Apple. 

Apple dále potvrdil, že žádná data nejsou odesílání na jeho servery. 

„Správa dodržování ultra širokopásmového připojení a její použití lokalizačních dat se provádí výhradně na zařízení a Apple neshromažďuje data o poloze uživatele“. 

I přesto se ale firma odhodlala implementovat do druhé beta verze iOS 13.3.1 přidat přepínač, díky kterému je možné sledování o poloze aktivovat/deaktivovat. V tomto případě je přepínač umístěn v části Ochrana osobních údajů -> Lokalizační služby -> Systémové služby. Pokud tedy patříte mezi registrované vývojáře, můžete si nové tlačítko vyzkoušet. 

Zdroj: ww.9to5mac.com

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Senior Editor Dotekomanie.cz | bývalý student IT | velký milovník a zároveň kritik Applu | milovník dýmek

Komentáře

Dotekománie.cz



Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim