Huawei P40 Pro Premium Edition na renderech aktualizováno

Huawei P40 Pro Premium Edition na renderech [aktualizováno]
2020-01-20T07:30:52+02:00
• 20. 1. 2020
2

Aktualizováno 20. 1.

Společnost Huawei chystá představení nových top modelů na tento rok, které nebudou obsahovat Google služby. Zatím nevíme, kdy dojde přesně na představení, ale nebudeme muset dlouho čekat, soudě podle frekvence úniků. Měli bychom se dočkat tří modelů – Huawei P40 Lite, Huawei P40 a Huawei P40 Pro.

Evan Blass ale ukázal další variantu nejvybavenějšího modelu, která nenabídne skleněná záda s efektem barev. Konkrétně by se novinka měla jmenovat Huawei P40 Pro Premium Edition a pro konstrukci bude použita také keramika. Tento model bude dostupný jen ve dvou variantách – černá a bílá.

Jak je vidět na renderu výše, nebude zde konektor pro sluchátka. Zadní sestava kamer bude více vystouplá a bude obsahovat celkem pět senzorů, kde jeden nabídne zřejmě 10násobný zoom. Na detail se můžete podívat níže.

Aktualizováno 29. 12.

Huawei se bude muset snažit zaujmout svým nadcházejícím top modelem v rámci série P. Hlavním mínusem bude absence Google služeb a Obchodu Play a není jasné, jak zareagují například evropští zákazníci na alternativu v podobě Huawei Mobile Services. Údajně se máme dočkat velké baterie, 90Hz QuadHD+ displeje a celé série kamer. Zatím jsme měli k dispozici jen přibližně rendery, ale nyní jsme se dočkali takových, které jsou detailnější. Jen je nutné upozornit, že tento vzhled byl vytvořen na základě uniklých CAD schémat, takže ve výsledku se může drobně lišit finální produkt.

Aktualizováno 18. 12. 19:30

Sotva jsme se dočkali potvrzení příchodu novinek série Huawei P40, tak zde již máme první neoficiální rendery založeny na uniklých schématech. Opět pocházejí od známého zdroje @OnLeaks. Huawei slibuje nový design, ale spíše to vypadá, že je na světě jeden designér, který navrhuje mobily pro všechny značky. Huawei P40 tak bude hodně připomínat již představené novinky Galaxy A51, Galaxy A71 a budoucí Galaxy S11, Galaxy S11e, Galaxy S11 Plus a Note 10 Lite.

Jak je vidět na posledním renderu, tentokrát bude sklo displeje poměrně zvláštně zakřiveno z obou stran. Odhadujeme, že tato úprava je kvůli zvýšení odolnosti při dopadu na roh mobilu, který tak vypadá robustněji. Předpokládá se, že budou k dispozici baterie s vyšší kapacitou a 50W nabíjením. Bohužel dostupné informace jsou jen kusé a budeme si muset počkat na bližší detaily.

Aktualizováno 18. 12. 7:00

Zpravidla se první objeví spekulace, fotografie, rendery a další informace kolem nadcházejících mobilů. Pár týdnů před oficiálním představením se dozvíme od společnosti datum uvedení a na světlo světa jsou vypuštěny první propagační materiály. Nyní se ale dozvídáme s několika měsíčním předstihem, kdy dorazí nová série Huawei P40.

Ředitel spotřebitelské divize, Richard Yu, oficiálně uvedl, že nové smartphony série Huawei P40 se představí na konci března v Paříži. Také dodal, že máme očekávat nový design, nebývalý výkon, úžasné fotografické schopnosti a také velmi dobrou výdrž baterie. Ale to není překvapující, když taková tvrzení používá každý výrobce pro své top modely.

Jedna změna oproti minulému roku zde bude, a pro některé zřejmě zásadní. Novinky nepřijdou s Google službami, jelikož stále panuje zákaz ze strany USA. K dispozici bude jen Huawei Mobile Services s vlastním obchodem pro aplikace. Tentokrát bychom se měli ale dočkat větší dostupnosti, než tomu bylo u Mate 30 (první dojmy). Tyto mobily ve své podstatě ani nezamířily na trhy do Evropy, v Česku tyto novinky ani neseženete přes překupníky. Je tedy velkou otázkou, jestli Huawei P40 zamíří do naší země, a pokud ano, jestli se vůbec budou prodávat.

Původní článek 12. 12.

Na základě nedávno zveřejněných informací na sociální síti Twitter se zdá, že příští vlajkový model společnosti Huawei bude skutečné monstrum. K tomu se zahraničním médiím povedlo získat další podrobnosti o modelu P40 Pro.

Huawei P40 Pro bude opravdové monstrum

Uniklé informace naznačují, že model P40 Pro bude vybaven 6,5palcovým displejem se zobrazovací AMOLED technologií. Displej kromě toho nabídne obnovovací frekvenci 120 Hz. To je mimochodem dvojnásobek oproti tomu, co nabízí běžné telefony, ale nejedná se o nějak velkou unikátnost.

Displej P40 Pro by měl být také vybaven dvěma výřezy (tzv. průstřel), ve kterých se budou nacházet fotoaparáty, konkrétně jeden na pořizování selfie a druhý ultra široký. Samotný zobrazovací panel by pak měl zaplnit 98 % přední části telefonu. 

Na zadní straně telefonu bychom měli najít až pět fotoaparátů, včetně širokoúhlého 64Mpx fotoaparátu Sony IMX686. Dále zde bude ultra-široký 20Mpx fotoaparát a 12Mpx teleobjektiv. Telefon bude mimo jiné podporovat 4K video, zřejmě při 60 snímcích za sekundu. Srdcem celého telefonu pak bude procesor Kirin 990, případně očekávaná novinka Kirin 1020.

Snad ale nejzajímavější spekulací je grafenová baterie, která by měla být v modelu P40 Pro dostupná. Ta by měla nabídnout vyšší kapacitu, přičemž rychlejší bude i samotné dobíjení. Předpokládá se, že P40 Pro nabídne 5 500mAh baterii. S 50W nabíječkou by se telefon dobil za 45 minut (z 0 % do 100 %).

Jedná se o první náznaky novinky a je docela možné, že došlo k úniku nějakého prototypu. Dokud nebude k dispozici více informací, nelze zcela spoléhat na táto střípky, ale minimálně nám dávají představu, co očekávat.

Zdroje: phonearena.com, gsmarena.com, 91mobiles.com, phonearena.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 20. 1. 2020, 9:18

Ta díra obří 😂 zlatý malý výřez v podobě kapky. Ještě že LG a Sony mají rozum.

Hakus von Tyros

20. 1. 2020, 8:32

Pokud nebudu vědět kam s penězmi, tak zakoupím.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat