Samsung Galaxy S20 Ultra může stát přes 38 000 Kč aktualizováno

Samsung Galaxy S20 Ultra může stát přes 38 000 Kč [aktualizováno]
2020-01-28T19:30:26+02:00
• 28. 1. 2020
5

Aktualizováno 28. 1.

Po nějaké době zde máme další střípky informací kolem nejvybavenějšího smartphonu od Samsungu. Zdroje uvádí, že Galaxy S20 Ultra přijde v USA na 1300 dolarů, což je v přepočtu přibližně 29 800 Kč. Česká cena by se pak mohla pohybovat kolem 38 500 Kč. Zatím nevíme, jestli půjde o nejvyšší variantu nebo to bude maximální cena. Kromě toho se dozvídáme, že ohebný model Galaxy Z Flip má stát 1400 dolarů, což by znamenalo, že by se cena v Česku mohla pohybovat kolem 41 500 Kč.

Aktualizováno 13. 1.

Samsung nejen letos změní značení novinek, ale také dojde na úpravu označování jednotlivých verzí. Základní model bude Galaxy S20, prostřední Galaxy S20+ a nejvybavenější nakonec Galaxy S20 Ultra. Ten jako jediný nabídne 108MPx hlavní senzor na zadní straně, přičemž bude k dispozici speciální zoomovací režim. K dispozici budou verze s úložištěm o velikostech 128 GB, 256 GB a 512 GB, přičemž bude podpora pro microSD kartu až do velikosti 1 TB.

Samsung představí novinky 11. února [aktualizováno]

Dle některých náznaků nabídne operační paměť velikost 12 GB, ale spekuluje se také o 16 GB. Takové úložiště bude zapotřebí zejména pro Samsung Dex nebo větší možnosti při focení. Již jsme se zmínili o hlavním foťáku, ale kromě toho se nabídne 10násobné optické přiblížení pomocí 48MPx foťáku a 12MPx širokoúhlý foťák. Baterie má mít kapacitu 5000 mAh s podporou 45W nabíjení. Z 0 % na 100 % má trvat nabíjení pouze 74 minut.

Aktualizováno 28. 12.

Nedávno jsme vás informovali, že novinky od Samsungu zřejmě ponesou označení Galaxy S20. Nyní se dozvídáme, že původní rendery nejvybavenějšího modelu Galaxy S20 Plus byly založeny na prototypu, který neměl ještě finální konfiguraci zadních foťáků. Původní zdroj @onleaks nyní zveřejňuje další render, který má být založen na nejnovějším schématu. Jak je vidět, zadní strana s foťáky bude více symetrická.

Sice se jedná o neoficiální informace, ale vzhledem k úspěšnosti @onleaks se dá odhadovat, že se díváme na finální podobu.

Aktualizováno 6. 12.

Minulý měsíc se objevily první neoficiální rendery nadcházející novinky Galaxy S11+. Nejvíce zaujala zadní sestava kamer, která je značně atypická. Nyní se dozvídáme, čím by měl mobil zaujmout. Kromě toho, že na zadní straně bude druhá generace 108MPx senzoru můžeme očekávat například baterii o kapacitě 5000 mAh. Takovou hodnotu ocení nejeden budoucí majitel, ale taková velikost má své opodstatnění.

S11+ bude i ve verzi s 5G, kde se hodí více energie, ale největším žroutem bude rozhodně 120Hz displej. Díky takové baterií by neměla utrpět výdrž na jedno nabití. Pokud se ale spokojíte se 60Hz, může Galaxy S11+ nabídnout vskutku dlouhou výdrž.

Původní článek 26. 11.

Za poslední měsíc Samsung neuhlídal informace kolem nadcházejících novinek. Už víme, jak budou vypadat mobily Galaxy A51Galaxy A71Galaxy S11 a Galaxy S11e. Mohli jsme si myslet, že Galaxy S11 Plus bude jen větší variantou základního modelu, což do jisté míry je pravda, jen v jedné části je dosti znatelný rozdíl, který zrovna nelahodí oku.

Galaxy S11 Plus

Přední strana novinky bude disponovat jednou dírou pro foťák v samotném displeji v horní části uprostřed. Panel jako takový bude zaoblen do stran, přičemž i zde je cílem minimalizace rámečků. Úhlopříčka by měla být 6,9 palců a i zde asi bude použit 120Hz displej.

Na zadní straně se bude nacházet ostrůvek s foťáky, jako u modelů zmíněných výše. Zatímco modely S11 a S11e si drží určitou symetrii v rozložení foťáků, tak Galaxy S11 Plus nikoliv. V levé části jsou umístěny do rohů, mírně od středu je další foťák a pak je zde mírně posunutá série foťáků vpravo. Mezi nimi je navíc série senzorů, zřejmě laserové ostření a další technologie. Samotné přisvětlení je v dolní části, tentokrát nalevo od středu.

Při pohledu na takto sestavené foťáky vám jdou možná oči kolem, ale Samsung má zřejmě důvody k tomuto rozložení. Vzhledem k velikostem senzorů, zejména částí, které nejdou vidět, se asi nepodařilo je umístit lépe. Je to ostatně důsledek designové linie. Samsung mohl vytvořit úplně jiné rozložení, třeba do kruhového ostrůvku, ale tím by se mobil lišil až moc výrazně.

Co se týče senzorů, i zde bude 108Mpx foťák, dále můžeme počítat se zoomem, širokoúhlým snímačem a možná i makro foťákem, ale to jen hádáme. Budeme si muset počkat na přesnější informace. Vzhledem k tomu, že zdroj těchto neoficiálních renderů bývá velmi přesný, tak se asi díváme na konečnou podobu.

Zdroje: cashkaro.com, 9to5google.com, twitter.com, 9to5google.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jaroslav Hronek

16. 1. 2020, 22:22

Hakusi, nejsi Osel spíš Ty????

Jaroslav Hronek

30. 12. 2019, 15:38

Mělo by to být symetrické, takto to vypadá stejně blbě, jako IPhone. Kdyby ta plotna byla uprostřed a v barvě, tak to neruší a nebude se to kolébat, jako rozvrzaná židle.

Hakus von Tyros

16. 1. 2020, 17:27

Pokud na to máte, tak se mrkněte do vnitřku.
Pokud mu (vnitřku) porozumíte.
Osle.

Richard Fabián

27. 11. 2019, 9:50

WTF? to je hnus

Martin Jeřábek

VIP 26. 11. 2019, 21:52

Ještě větší hrůza nez iphone 😂

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat