Xiaomi testuje nový „sluneční“ mód v MIUI 11

Xiaomi testuje nový „sluneční“ mód v MIUI 11
2019-11-21T09:30:00+02:00
• 21. 11. 2019
2

Maximální jas displeje je oblast, které zákazníci často nevěnují až takovou pozornost. Přitom se může jednat o poměrně důležitou vlastnost telefonu. Některé displeje totiž nemusí být dostatečně výkonné na to, abyste jej mohli používat venku, tedy na přímém slunečním světle. V takových případech spousta mobilních výrobců používá speciální režim vysokého jasu, který se automaticky spustí tehdy, kdy je okolní osvětlení dostatečně jasné. 

Xiaomi „vyždíme“ váš displej naplno

V nejnovější aktualizaci MIUI 11 se majitelé Redmi K20 Pro / Mi 9T Pro dočkali nového nastavení pod názvem „Sunlight mode“. Tato funkce zvýší jas displeje na nejvyšší možnou úroveň. Toho využijete hlavně ve chvíli, kdy používáte telefon na přímém slunečním světle. 

Konkrétně popis režimu říká, že funkce upravuje jas na základě okolního světla v případě, i když je automatický jas vypnutý. Podle zahraničního serveru XDA-Developers se zdá, že tato funkce bude aktivována ve chvíli, kdy okolní osvětlení překročí 12 000 luxů po dobu pěti sekund.

Jas displeje se při aktivaci režimu pravděpodobně zvýší na nejvyšší možnou úroveň. Když okolní světlo klesne pod 12 000 luxů po dobu dvou sekund, jak displeje se vrátí na svou původní hodnotu. S největší pravděpodobností se tato funkce objeví u všech telefonů s operačním systémem Android a nadstavbou MIUI 11.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jaroslav Novotný

7. 12. 2019, 7:12

Tuto funkci též nemám

Mám tento telefon MIUI 11 Android 10 a tuto funkci tam opravdu nemám

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat