Sonos koupil startup pro vývoj hlasového asistenta

Sonos koupil startup pro vývoj hlasového asistenta
2019-11-25T09:40:44+02:00
• 25. 11. 2019

Firma Sonos během své čtvrtletní zprávy o příjmech oznámila, že za 37 mil. dolarů v hotovosti získala startup pod názvem Snips. Cílem této akvizice je vytvořit konkurenceschopného hlasového asistenta pro chytré reproduktory značky Sonos. 

Sonos pracuje na vlastním asistentovi

Společnost Snips se doposud specializovala na asistenty chytrých zařízení, kteří mohli pracovat primárně lokálně, místo aby se spoléhali na neustálých hlasových dat v cloudu. Právě toto know-how by mohlo Sonosu pomoci vytvořit hlasového asistenta, který se bude více soustředit na ovládání hudby.

 

Společnost již v minulosti spolupracovala s Amazonem a Googlem, díky čemuž jsme mohli jejich asistenty najít v reproduktorech Sonos. Oba asistenti však vyžadují aktivní internetové připojení, aby mohli správně pracovat. A právě to by chtěl Sonos změnit, respektive vytvořit asistenta, který bude schopen pracovat online a bude více lpět na soukromí uživatelů. Není totiž žádným tajemstvím, že Google i Amazon pracují s informacemi, které jejich asistenti od uživatelů zaslechnou. 

Sonos ve své zprávě uvedl, že nehodlá konkurovat svým partnerům, neboť jejich asistent bude zaměřen více na hudbu. V praxi by to mělo vypadat tak, že strojové učení se bude snažit od uživatele učit bez nutnosti ukládání dat v cloudu. Veškeré informace by tak měly zůstat na daném reproduktoru. 

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat