Služba Dropbox Transfer je dostupná pro všechny

Služba Dropbox Transfer je dostupná pro všechny
2019-11-06T13:30:47+02:00
• 6. 11. 2019
2

Dropbox patří mezi giganty v oblasti cloudových úložišť. V dnešní době nabízí pokročilé nástroje nejen na ukládání a sdílení dat. Stačí například zmínit nedávnou novinku, která nabízí propojení s Google službami. Ale ne vždy jsme se dočkali pozitivních zpráv. V tomto roce došlo na omezení počtu zařízení, kde používáte tuto službu. Ve verzi zdarma je uživatel omezen na tři zařízení. Nyní jsme se ale dočkali nové služby Dropbox Transfer.

Dropbox Transfer pro všechny

Společnost již nějakou dobu testovala novinku Dropbox Transfer a nyní se dostává do stabilní verze, respektive ji může využívat kdokoliv. Její podstatou je sdílení velkých souborů po omezenou dobu. Není tak potřeba vytvářet novou speciální složku a následně hlídat, kdy ji smazat, případně zrušit sdílení.

Dropbox Transfer nabízí sdílení souborů po dobu 7, 30, 60 nebo 90 dnů. Po uplynutí tohoto času dojde k automatickému zrušení odkazu. Pro uživatele verze zdarma je omezena velikost souborů na 100 MB. U placených služeb Plus a Business Standard je velikost 2 GB a 100GB limit je určen pro účty Professional, Business Advanced, Enterprise a Education. U placených variant jde navíc měnit vzhled stránky, odkud se stahuje.

Pokud si vytvoříte takového soubory ke sdílení, můžete sledovat, kolikrát došlo k nahlédnutí a kolikrát došlo ke sdílení. Novinka je dostupná ve webovém rozhraní služby Dropbox, přičemž se nachází v levém menu.

Jedná se o určité rozšíření možností, ale i v této oblasti má Dropbox konkurenci. Stačí například zmínit službu od společnosti Mozilla – Firefox Send. Nejenže jsou k dispozici aplikace pro Android a iOS, ale také se nabízí vyšší limit pro soubory i bez nutnosti placení.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Richard Fabián

6. 11. 2019, 21:07

Firefox send…. Verze zdarma má 2.5 GB

Viktor Špička

6. 11. 2019, 15:45

Verze zdarma je omezena na 100MB …inu Dropbox byl perspektivní kdysi , tohle je už naprostá ubohost ….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat