iPhone 2020 nabídne nejrychlejší 5G modem na trhu

iPhone 2020 nabídne nejrychlejší 5G modem na trhu
2019-11-01T15:57:05+02:00
• 2. 11. 2019

Podle nejnovějších informací se zdá, že iPhone 2020 bude používat nejnovější a zároveň nejrychlejší 5G modem od společnosti Qualcomm. Alespoň s tímto tvrzením přišli kolegové ze zahraničního serveru MacRumors. 

iPhone 2020 nabídne tři verze, všechny s 5G podporou

Pokud jsou zprávy pravdivé, v průběhu příštího roku se dočkáme hned tří modelů ve velikostech – 5,4, 6,1 a 6,7 palce. A právě všechny tyto modely by měly být vybaveny nejnovějším 5G modemem. Modem údajně ponese název Qualcomm X55. 

Nový čip umožní mnohem rychlejší stahování, než současné 5G modemy na trhu. Čip X55 nabídne maximální rychlost stahování 7 Gb/s a rychlost nahrávání 3 Gb/s. Nutno podotknout, že tato čísla jsou pouze teoretická. V praxi to tedy znamená, že skutečné rychlosti mohou být odlišné v závislosti na síti operátora. Na druhou stranu půjde o první 5G Qualcomm čip, který bude podporovat všechna hlavní kmitočtová pásma, provozní režimy a nasazení v síti. 

X55 bude také energeticky účinnější než čip X50, což znamená, že při připojení k 5G síti bude spotřebovávat méně energie a bude mít menší dopad na celkovou životnost baterie na jedno nabití. Společnost s logem nakousnutého jablka původně prý plánovala, že bude používat čipy od Intelu. Situace se ale změnila, neboť Intel od tohoto technologického segmentu upustil, tudíž je Apple opět závislý na Qualcommu. 

Cíle Applu pro příští rok jsou jasné – dodat přes 80 mil. kusů iPhonů s podporou 5G sítí. Společnost obvykle každoročně dodává telefony v rozmezí mezi 75 a 80 mil. Je tedy jasné, že podpora nejnovějších mobilních sítí bude hlavním lákadlem. Ačkoliv nás se to nebude jednat, je dobré tuto informaci zmínit – Apple se totiž dohodne s americkými operátory AT&T a Verizon na urychlení rozšíření 5G sítí. Toho dosáhne masivními finančními injekcemi. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat