Apple by mohl představit 5,4 a 6,7palcový iPhone s tenčím displejem

Apple by mohl představit 5,4 a 6,7palcový iPhone s tenčím displejem
2019-11-29T19:30:44+02:00
• 29. 11. 2019

Firma Apple údajně plánuje v průběhu příštího roku představit nový 5,4palcový a 6,7palcový iPhone s tenčími OLED panely. S touto informací původně přišel korejský server ETNews. 

Apple chystá další novinky

Podle zprávy se zdá, že takzvané modely iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro MAx získají novou technologii od jihokorejské společnosti Samsung. Technologie ponese název Y-OCTA a umožní implementovat obvody dotykové plochy přímo na OLED panel bez nutnosti implementace samostatné dotykové vrstvy. To bude mít za důsledek tenčí displej a nižší výrobní náklady. 

Není jasné, zda se díky této technologii dočkáme celkově tenčího iPhonu. Zejména iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max jsou ve skutečnosti mnohem silnější a těžší než loňský model XS a XS Max. Na druhou stranu Apple dokázal do letošního iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max implementovat větší baterii. 

Samsung by měl tedy dodat Applu displeje Y-OCTA pro 5,4 a 6,7palcové modely, zatímco levnější 6,1palcová varianta se bude držet současné technologie. O dodávky těchto displejů se pak postará Samsung i LG, zatímco dodavatel BOE může být od dodávek odstaven. 

Příští rok by měl být určitým způsobem zlomový, neboť bychom se měli dočkat zbrusu nového designu, který bude vycházet z iPhone 4. K tomu by nové iPhony měly obsahovat 3D snímání na zadní straně, podporu 5G sítí a 6 GB RAM.  

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat