Sennheiser představil dvoje nová bezdrátová sluchátka, pyšní se pokročilým potlačováním okolního ruchu

Sennheiser představil dvoje nová bezdrátová sluchátka, pyšní se pokročilým potlačováním okolního ruchu
2019-10-07T10:00:27+02:00
• 7. 10. 2019

Sennsheiser představil dvoje nová bezdrátová sluchátka, která mají patřit do jejich top produktové třídy. Nabízí prémiové vybavení za cenu pravděpodobně neklesající pod 8 000 Kč. Nechybí bezdrátové připojení přes Bluetooth 5.0, je zde přítomno aktivní potlačení okolního hluku (ANC – active noise canceling) či ekvalizace zvuku skrze mobilní aplikaci Sennheiser Smart Control App, která je jak pro Android a iOS.

Sennheiser Momentum Wireless.

Sennheiser Momentum Wireless

Sennheiser Momentum Wireless ve třetí generaci nabídnou uživateli náhlavní sluchátkovou soupravu s velkými reproduktory přes uši. Samozřejmostí kovovo-kožené konstrukce (ocel a ovčí kůže) je možnost poskládání a kompaktní přenos sluchátek. Reproduktory podporují zvukové kodeky aptX LL (low latency) a AAC. Pro digitální přenos zvuku po drátě slouží možnost USB-C připojení či pro analogový přenos 3,5mm jack.

Výrobce se však nezmiňuje o výdrži baterie. Sluchátka dokáží automaticky detekovat sundání z hlavy a automaticky pozastaví přehrávanou skladbu. Měniče mají průměr 42 mm s frekvenčním rozsahem 6 Hz – 22 kHz. Pomocí sluchátek lze ovládat i hlasové asistenty jako Google Assistant, Alexa či Siri. sluchátka mají i možnost sledování jejich polohy v případě ztráty pomocí aplikace Tile.

Sennheiser Momentum Wireless.

Vylepšení se dočkal i systém aktivního potlačení okolního hluku, který je účinnější než kdy dřív. Funkce má navíc tři různé režimy, aby si uživatel mohl vždy vybrat tu nejvhodnější intenzitu filtrace zvuků z okolí. Pro situace, kdy je naopak přehled o situaci v okolí nepostradatelný, je připravena funkce Transparent Hearing. Ta umožní poslech hudby i zvuků okolí zároveň.

Sennheiser PXC 550-II

Na trh přichází druhá generace cestovních sluchátek Sennheiser PXC 550 s přídomkem II. Sluchátka nabízí podobné parametry jako výše zmíněné Momentum, podporují stejné kodeky, mají stejnou verzi Bluetooth a i dedikované tlačítko pro hlasové asistenty. Disponují i detekcí sundání z hlavy. PXC 550-II má však menší frekvenční rozsah v rozmezí 17 Hz – 23 kHz.

Primárně je určen pro kompaktnější přenášení, tedy například na cesty. Cenově by měl být levnější než Momentum. Baterie nabízí 20 hodinovou výdrž. Výhodou má být ergonomické zpracování náušníků, které byly ergonomicky zpracovány do podoby uší. Na bohaté množství polstrování je použita syntetická kůže.

 

Sennheiser PXC 550-II

Revoluci v oblasti technologií pro potlačení okolního hluku představuje režim Anti-Wind. Ten dá zapomenout na rušivé zvukové artefakty vznikající při použití tradičních systémů potlačení okolního  hluku ve větrném počasí.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat