Google přidává režim soustředění do Androidu aktualizováno

Google přidává režim soustředění do Androidu [aktualizováno]
2019-12-04T16:10:24+02:00
• 4. 12. 2019
2

Aktualizováno 4. 12.

Google nějakou dobu testoval režim soustředění na omezeném počtu zařízení, ale nyní jsme se dočkali rozšíření na smartphony, které mají k dispozici aplikaci Digitální rovnováha. V rámci nového režimu si můžete nastavit aplikace, které nebudou posílat notifikace, ani je nepůjde spustit, když bude režim soustředění aktivní.

Tento režim si můžete aktivovat sami, manuálně, případně se nabízí nastavení plánu pro určité rozmezí v rámci dne. Samozřejmostí je volba dnů, kdy má dojít ke spuštění. Pokud je režim soustředění aktivní, můžete si dát od něj pauzu na určitou dobu. Během ní lze aplikace používat. Po vypršení se opět aktivuje režim a aplikace jsou nepřístupné.

Novinka se na vašem zařízení možná již nachází. Pokud ne, doporučuje počkat nějakou dobu, jelikož Google ji zavádí postupně ve vlnách.

logo-app Digital Wellbeing Zdarma ANDROID

Původní článek 21. 8.

Google před nějakou dobou představil Digital Wellbeing, což je rozšíření pro Android, které má napomoci uživatelům s mobilním telefonem. Česky se jmenuje Digitální rovnováha, což jasně definuje, co nabízí. Díky této součásti si můžete nastavit například maximální dobu používání konkrétní aplikace, případně si nastavit speciální režim pro noc a podobně. Nyní jsme se dočkali rozšíření o režim soustředění.

Režim soustředění

Aplikace Digitální rovnováha ve verzi 1.0.263733828.beta získává režim soustředění. Pokud jste již obdrželi aktualizaci a novou funkci nevidíte, nezoufejte. Objeví se do několika hodin. Zatím není jasné, co zapříčiní, že se v aplikaci (v rozšíření) objeví.

Jakmile budete mít režim soustředění k dispozici, budete si moci vybrat aplikace, které vás ruší. Po aktivování funkce nebudete vyrušováni vybranými aplikacemi. Aby byl celý proces aktivování jednoduší a nemuseli jste vždy do nastavení systému, nabízí se jedno drobné rozšíření. Konkrétně se jedná o rychlou předvolbu do panelu rychlého nastavení.

Režim soustředění

Automaticky se vám zkratka neobjeví. Musíte si ji manuálně vložit skrze nastavení panelu rychlého spuštění. Po aktivaci se vám v notifikační liště objeví, že byl spuštěn režim soustředění. Zde jej můžete také vypnout.

Zdroje: 9to5google.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

#sudo iwconfig -a

44*

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat