Pixel 4 – poprvé na kvalitnějších fotkách aktualizováno

Pixel 4 – poprvé na kvalitnějších fotkách [aktualizováno]
2019-08-28T07:30:12+02:00
• 28. 8. 2019
13

Aktualizováno 28. 8.

Letos musíme uznat, že se Googlu podařilo poměrně dlouho udržet v tajnosti reálnou podobu nadcházejícího Pixelu. Ano, informace unikaly nějakou dobu, rednery taktéž, ale Google v podstatě odtajnil i sám některé specifikace a dokonce u podobu zadní strany. Očekáváme, že Pixel 4 bude představen v říjnu a až nyní se na světlo světa dostávají první lepší fotografie.

Zásluhy zřejmě můžeme připsat technikovi od amerického operátora Sprint. Otázka je, jak dlouho ještě bude pracovat na své pozici.

Aktualizováno 8. 8.

Informace kolem Pixelů 4 od Googlu se objevují každou chvíli, ale letos se střídají zdroje. V jednu chvíli jde o spekulace, pak se následně ozve Google a zveřejní něco oficiálně. Například minule jsme se dozvěděli, že mobily budou disponovat radarem Soli. Tentokrát zde máme pro změnu spekulace.

Web 9to5google získal informace kolem specifikací. Displeje budou mít 5,7 a 6,3 palců, přičemž bude využita OLED technologie. Menší bude mít Full HD+ rozlišení, ten větší pak Quad HD+. Zajímavostí bude, že nabídnou 90Hz obnovovací frekvenci –  Google vše bude prezentovat jako „Smooth Display“.

Na zadní straně se bude nacházet hlavní 12MPx senzor, který bude doplněn o 16MPx snímač. Ten nabídne možnost přiblížení. Bude zajímavé sledovat, co Google dokáže s touto kombinací, když do této chvíle dokázal konkurovat jiným výrobcům, byť používal jen jeden foťák.

Menší model bude mít baterii o kapacitě 2800 mAh, větší pak nabídne 3700 mAh. Po dlouhé době se dočkáme navýšení operační paměti na 6 GB, ale co se týče úložiště, budou se nabízet verze s 64 a 128 GB. Samozřejmostí pak bude Snapdragon 855.

Zatím by se tedy mohlo jednat o zajímavé novinky, ale zdroje naznačují, že bychom se tentokrát mohli dočkat i příslušenství v podobě možného připojení dodatečné kamery s vlastnostmi DSLR. To nepovažujeme za pravděpodobné, ale možná něco takového Google testuje.

Aktualizováno 30. 7.

Google se rozhodl, že poodhalí další informace kolem nadcházejících novinek Pixel 4. Tentokrát se dozvídáme o celé plejádě senzorů, která se bude nacházet nad samotným displeje. To ostatně vysvětluje, že proč tato část nebude miniaturní jako u jiných modelů dalších výrobců.

Konkrétně se můžeme těšit na systém rozeznávání obličeje, přičemž je podobný tomu, co najdeme u iPhonů. Dále se zde bude nacházet kamerka, infra kamera a také radar Soli, o čemž se spekulovalo dříve. Díky těmto senzorům bude možné odemknout mobil anebo také ovládat pouhými gesty ve vzduchu. Ještě si budeme muset počkat na další informace, které odhalí, co vše půjde dělat.

Aktualizováno 21. 7.

V poslední době se celkem dost společností vyjádřilo k použití nového procesoru Snapdragon 855 Plus, ale není zcela jasné, jestli se objeví v nadcházejících Pixelech 4. Na takové informace si budeme muset ještě počkat, ale nyní se ukazuje, že novinky asi budou obsahovat zcela nový procesor. Vše se zakládá na únicích, které zobrazují vzhled horní části nad displejem.

Je jasné, že k dispozici bude duální kamera, pak řada senzor a prostor pro reproduktor. Oválnější výřez bude ale skrývat zcela nový senzor, nebo spíše technologii. V tuto chvíli se spekuluje o gestech ve vzduchu, přičemž by se mělo jednat o projekt Soli. Zatím si nejsme zcela jisti, ale vše tomu nasvědčuje.

Aktualizováno 14. 7.

Nedávno jsme zde měli přibližně rendery nadcházející novinky od Googlu. Již víme, jak bude vypadat zadní strana, jelikož sama společnost zveřejnila obrázek. Nyní se ale podařilo zachytit Pixel 4 v rámci běžného testování. Sice jsou fotografie nekvalitní, ale v podstatě potvrzují finální uspořádání kamer, tedy na zadní straně. Současně se tak ukazuje, že Google má k dispozici finální zařízení a nyní se asi bude čekat na dokončení Androidu 10.

Aktualizováno 8. 7.

Podobu zadní strany nadcházející novinky Pixel 4 (XL) již známe, ale zatím je podoba přední strany nejasná. Nyní se ale objevují rendery založené na uniklých schématech, které poodhalují, co vlastně čekat od přední strany. Zatímco aktuální Pixel 3 XL má poměrně velký výřez, tak nadcházející novinka se vrátí ke kořenům. Místo eliminace rámečků nad i pod displejem, Google se vrátí k původnímu designu. Nad displejem bude série foťáků a zřejmě i speciálních senzorů pro identifikaci obličeje.

Zadní strana ponese rovnou tři foťáky. Kromě hlavního a sekundárního pro zoom se zde bude nacházet ToF senzor pro určení hloubky. Jak si můžete všimnout, tak nikde není čtečka otisků prstů. Dá se tedy předpokládat, že bude umístěna v displeji. Další změna se odehraje u reproduktorů, kde na přední straně se nachází jen jeden nad displejem. Druhý je umístěn vedle USB C konektoru. Jestli Google opustí stereo, není známo. I s touto novou sestavou ale může docílit tohoto efektu.

Aktualizováno 5. 7.

Google již oficiálně zveřejnil zadní podobu nadcházejícího Pixelu 4, ale specifikace jsou zatím nejasné a jsou k dispozici jen spekulace a úniky. Díky nové verzi aplikace Fotoaparát Google jsme se například dozvěděli, že Google dá přednost Night Sight. Kromě toho je přímo ve zdrojovém kódu zmíněn Pixel 4.

V XDA Developers se podívali na zdrojový kód a objevili nějaké náznaky, že druhý foťák u Pixelu 4 by mohl nabídnout zoom. Je to jen odhad na základě zdrojového kódu, takže nelze tyto informace brát jako zcela přesné, ale je to pravděpodobné. Bohužel již nevíme, kolikanásobné přiblížení bude. Možná je škoda, že se Google vydává cestou zoomu, někteří by asi více ocenili širokoúhlé záběry.

Kromě toho jsou zde náznaky, že Pixel 4 nabídne lepší Night Sight funkci, než nabízí současná generace Pixelů (recenze).

Aktualizováno 12. 6.

Měsíce před představením jsou zde nejrůznější úniky, nekvalitní fotografie a nespočet renderů. Tentokrát Google vzal všem vítr z plachet, jelikož přes svůj oficiální Twitter účet @madebygoogle zveřejnil render Pixelu 4. Konkrétně ukázal jen zadní stranu, ale můžeme vidět poměrně výrazné umístění zadní duální sestavy foťáků, kde se najdou dodatečné senzory a LED indikace. Navíc si můžete všimnout, že nejde vidět čtečka otisků prstů. Předpokládáme, že bude integrovaná do displeje.

Na druhou stranu si Google sem tam dělá srandu, takže ani v tomto případě si nejsme úplně jistí, jestli to myslí vážně. Rozhodně zatočil se spekulacemi.

Původní článek 10. 6.

Americká společnost Google dělá bezesporu zajímavé telefony. Bohužel pro ní má v posledních letech velký problém s brzkými úniky. Například u loňského modelu Pixel 3 uniklo před oficiálním uvedením tolik informací, že už jsme takřka věděli, s čím budeme mít tu čest.

Dnes tomu jsou zhruba čtyři měsíce od chvíle, kdy společnost představila svůj vlajkový model. A právě dnes se na internetu objevila zbrusu nová informace, která velmi podrobně ukazuje možnou podobu připravovaného modelu Google Pixel 4.

Google Pixel 4 a jeho možná finální podoba

Přiložené obrázky původně pocházejí od Pricebaba a OnLeaks. Samozřejmě se jedná pouze o vytvořené rendery a prototypové schémata, ovšem i přesto si zahraniční server Android Central troufá říci, že již nyní máme velkou představu o tom, jak bude novinka skutečně vypadat. 

Přední strana telefonu není v těchto schématech jasně viditelná, ovšem umístění mikrofonu pro telefonní hovory naznačuje, že se zde bude nacházet výřez v displeji. Otázkou pochopitelně jak, o jak velký výřez se bude jednat. Uniklé obrázky ale odhalují hlavně zadní stranu.

Ta se zdá být vyrobena kompletně ze skla, přičemž design doplňuje „plotýnkové“ rozložení fotoaparátů. Jedná se o téměř totožné rozpoložení, o kterém se nyní spekuluje v případě připravovaného iPhonu 11. Ovšem v případě Pixelu 4 bychom se měli dočkat minimálně dvou čoček, což je samozřejmě velký krok dopředu. 

Osobně jsem zvědav, jakým způsobem Google duální fotoaparát podchytí, protože v současné době jen jedna čočka dokáže vyprodukovat naprosto fenomenální snímky. Nicméně, viditelný je také konektor typu USB-C a tlačítka pro zapnutí / vypnutí displeje a regulaci hlasitosti. Jednu věc ale nevidíme – čtečku otisků prstů. Ta je zřejmě v displeji.

Zdroje: androidcentral.com, twitter.com, xda-developers.com, pricebaba.com, 9to5google.com, 9to5google.com, pocketnow.com, twitter.com, blog.google, androidpolice.com, 9to5google.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 21. 7. 2019, 15:08

Takže kopíruje LG :D

Přemysl Vaculík

VIP 21. 7. 2019, 18:07

Tak gesta nejsou nová, to je pravda, ale ani jeden výrobce nepoužil radar pro něco takového, nebo se pletu?

Martin Jeřábek

VIP 21. 7. 2019, 18:41

G8? Ten ma taky senzor ToF pro snímání gest takze by se dalo říct ze Pixel 4 bude mít to samé.

Přemysl Vaculík

VIP 21. 7. 2019, 18:53

Google spíš použije skutečný radar, projekt známý jako Soli.

Martin Jeřábek

VIP 21. 7. 2019, 21:54

Uvidíme ale zatím co čtu tak to spis bude pro hodinky než pro mobil, google spolu s LG chystají hodinky s tímto radarem ale do mobilu nevím ale to se uvidí a zda bude to lepší řešení než ToF co má LG, to bych i viděl u Pixel. Čas ukáže.

Přemysl Vaculík

VIP 21. 7. 2019, 22:17

Ale na to by stačila sestava dvou kamer, přidávat další je zbytečné.

Martin Jeřábek

VIP 8. 7. 2019, 12:46

Že by Pixel 4 XL dělali s LG? Tož mohli použít CSO.

Hlavně ať tam není to plotýnkove rozložení, nic hnusnějšíjo jsem nikdy neviděl, bohužel jak znám Google tak je to téměř tutovka 😀

Martin Jeřábek

VIP 8. 7. 2019, 12:46

Neboj nejhnusnější to bude mít iPhone 😂

Tomáš Pavlík

10. 6. 2019, 21:44

Zezadu vidím ten naprosto odpornej čtverec určený pro fotoaparáty, který jsem viděl už u renderů nových iPhonů. Pochybuji tedy že se jedná o seriózní únik informací.

Přemysl Vaculík

VIP 10. 6. 2019, 19:54

Tak právě o tomto se vyjádřil jeden z důvěryhodných zdrojů, že to je fake :D

Martin Jeřábek

VIP 10. 6. 2019, 21:42

Já už fakt nevím :D asi obojí fake :D lepší počkat na oficiální vydání.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat