Pixely 4 zřejmě nabídnou „True Tone“ a gesta ve vzduchu

Pixely 4 zřejmě nabídnou „True Tone“ a gesta ve vzduchu
2019-06-13T09:44:16+02:00
• 13. 6. 2019

Představení nového Androidu 10 se blíží, přičemž zatím prochází veřejným beta testováním. Současná varianta slouží hlavně pro vývojáře, kteří takto mohou připravit své aplikace pro nadcházející novinky. Kromě toho se ale dozvídáme také informace o nadcházejících modelech Pixel 4.

Pixel 4 – Google potvrzuje vzhled mobilu

Android a True Tone

XDA Developers se podařilo objevit, že nový Android 10 obsahuje náznaky nové funkce, která by měla napodobit funkci True Tone od společnosti Apple. Ve své podstatě se jedná o vyvážení bílé barvy na displeji v závislosti na okolním světle.

Taková funkce se snaží co nejvíce vyladit displej, aby při jakémkoliv světle vypadal obraz co nejvěrněji. Android 10, tedy Android Q, obsahuje náznaky, že se taková funkce chystá, ale nebude dostupná na ani jednom aktuálním smartphonu. Vyžaduje totiž zcela nový senzor, který se možná objeví až v Pixelu 4. Samozřejmě to nemůžeme potvrdit, ale je to vysoce pravděpodobné.

Projekt Soli

XDA Developers se podařilo objevit v APK pro nastavení systému několik zmínek kolem nových funkcí, které by měly být zaměřeny na gesta. Gesta jako taková nejsou něčím zcela novým. Někteří výrobci je již implementovali do svých smartphonů, ale v jejich případě docházelo k využívání kamer pro detekci nějakého pohybu. Google ale asi půjde dál, jelikož gesta budou vyžadovat zcela nový senzor nazvaný pracovně „aware“.

S největší pravděpodobností se může jednat o první implementaci projektu Soli do smartphonu. Prvně jsme o něm slyšeli v roce 2016 a následně až letos. Senzor jako takový je spíše radarem a díky zaznamenaným datům lze rozeznávat nejrůznější gesta.

K dispozici budou zřejmě dvě gesta. Jedno nabídne možnost přeskočení v rámci přehrávání a druhé bude pro ztišení zvuků. Samozřejmě jich může být více, ale zatím víme jen o těchto dvou.

Jak již bylo řečeno, všechny tyto informace vychází z dostupných zdrojových kódu. Do oficiálního představení novinek nelze zaručit, jestli se jich dočkáme nebo ne.

Zdroje: xda-developers.com, xda-developers.com, mspoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat