Google dá přednost Night Sight před panoramaty u aplikace Fotoaparát

Google dá přednost Night Sight před panoramaty u aplikace Fotoaparát
2019-07-04T15:00:22+02:00
• 4. 7. 2019

Google nikdy nenabízel příliš mnoho funkcí ve své aplikaci pro focení. Rozhodně ne tolik, jako je tomu u konkurence. Například do dnešního dne nenabízí profesionální režim, kde byste měli pod svou kontrolou všechny možnosti foťáku. Více se zaměřuje na celistvé funkce, přičemž tou poslední je Night Sight. A právě tento režim focení dostane přednost.

Night Sight vs. Panorama

V rámci aplikace Fotoaparát Google najdeme samozřejmě funkce Panorama. V podstatě se jedná o režim, kdy po spuštění otáčíte mobilní telefon a zaznamenává se větší fotografie. Následně dojde ke zpracování, kdy jsou jednotlivé snímky spojeny dohromady. Ještě se zde aplikují nejrůznější algoritmy, aby výsledný snímek byl co nejpřesnější.

Něčeho podobného ale docílíte i s asistentem ve službě Google Fotky. Jakmile vyfotíte více snímků v rámci jedné scény, zpravidla je spojí do jedné panoramatické fotografie. Zřejmě funkce jako taková není moc využívaná a majitelé smartphonů Pixel dávají přednost Night Sight.

Pixel 3 XL – ten nejhnusnější? [recenze]

Night Sight je speciální režim focení, který je vytvořen pro noční snímky, ale dá se velmi pohodlně použít i při focení za běžného světla. Výsledné snímky jsou velmi kvalitní a v noci dokáže Night Sight dostat z foťáku velmi mnoho informací a dat, což vede k jasnějším snímkům i za velmi špatných světelných podmínek.

Night Sight

V rámci uniklé verze Androidu Q (pátá beta verze) se nachází i aplikace Fotoaparát Google ve variantě 6.3, která nabízí rovnou v základním prostředí Night Sight místo funkce Panorama. Nedošlo k odstranění, jen k přesunutí nebo spíše prohození. Panorama se nově nachází v sekci nazvané jako Více.

Google ladí gesta v Androidu Q

Zdroje: 9to5google.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat