IDC očekává velký zájem o hodinky a sluchátka

IDC očekává velký zájem o hodinky a sluchátka
2019-07-03T13:30:27+02:00
• 3. 7. 2019

Zdroj: Wem.io

Nejnovější analýza trhu od společnosti International Data Corporation (IDC) se zaměřuje na celosvětové dodávky nositelných zařízení v následujících 4 letech. Konkrétně jde o chytré hodinky, špuntová sluchátka, chytré náramky a ostatní blíže nespecifikované doplňky. Zda se, že čím dál více stagnující trh s chytrými telefony obrací ve svůj prospěch výrobci tzv. wearable, kterým je předpovídána slibná budoucnost.

Trh táhnou hodinky

Chytré hodinky můžeme zařadit mezi nejrozšířenější doplněk k chytrému telefonu a nic se na tom zřejmě nezmění ani v nejbližších letech. Do roku 2023 bude dodáno 131,6 milionů zařízení, z čehož jedna čtvrtina připadne kalifornskému Applu. I přesto u něj jde o pokles, protože poslední statistika jim připisovala tržní podíl 35,6 % a nyní jen 25,6 %. Do mírně rychlejšího tempa se dostanou špuntová sluchátka.

V tomto segmentu do 4 let má dojít přesně k 10% nárůstu, přičemž propad mezi chytrými hodinkami a sluchátky se stáhne o pouhých 0,2 %. Výrazné zpomalení se očekává u chytrých náramků, protože uživatelé budou ve velkém postupně přecházet k chytrým hodinkám. Firma IDC do roku 2023 počítá s tím, že více než polovina výrobců zcela osamostatní hodinky od telefonů, zapracují na zdravotních funkcích a zlepší interakci hlasového asistenta.

Zdroje: idc.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat