Facebook nasazuje protiopatření pro zavádějící zdravotní obsah

Facebook nasazuje protiopatření pro zavádějící zdravotní obsah
2019-07-03T09:46:52+02:00
• 3. 7. 2019

Sociální sítě již dávno nejsou jen o sdílení okamžiků ze života uživatelů. Lidi se zde virtuálně setkávají za cílem výměny informací, sdílení řešení a postupů. Právě Facebook se zaměřil na jednu takovou kategorii, která může některým uživatelům slibovat zázraky nebo dokonce vést ke zdravotním problémům.

Zavádějící zdravotní obsah

Stále se nacházíme v době, kdy mnozí touží po rychlém a levném řešení problémů kolem zdraví, váhy a krásy. Bohužel tohoto využívají někteří jedinci, kteří slibují zázračné metody, postupy a léky, které vše vyřeší. Nejohroženější skupinou jsou samozřejmě mladiství, kteří se takto mohou nechat zlákat ke koupi zázračné pilulky skrze obsah sdílení na Facebooku.

Facebook se nově zaměřil na takový obsah a snaží se jej odstranit, nebo minimálně nezviditelňovat, případně značně omezit šíření. V rámci jeho systémů nyní začíná docházet k identifikaci takového obsahu, přičemž značná část pracuje na identifikaci klíčových slov a frází.

V rámci tohoto se také zaměřuje na senzační zprávy o nových lécích nebo objevech, které následně vybízejí uživatele k nějakému nákupu. Do jisté míry může Facebook omezit tento typ obsahu, ale rozhodně nevymizí vše. Prodejci si najdou jinou formu propagace. Ostatně text v obrázku bude pro systémy Facebooku pořádným oříškem, ale asi i pro tuto činnost použije běžné zaměstnance.

Zde platí jednoduše základní pravidlo. První se poraďte se svým lékařem nebo odborníkem. Zázračné léky nebo doplňky stravy nemusí ani obsahovat potřebné množství látek a nemáte ani jistotu, jestli neobsahují něco škodlivého. Zejména se to týká produktů z internetu.

Zdroj: newsroom.fb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat