Smartphone Kingrow K1 vydrží dva týdny na jedno nabítí

Smartphone Kingrow K1 vydrží dva týdny na jedno nabítí
2019-06-03T06:46:06+02:00
• 3. 6. 2019
1

Na současném trhu najdete nepřeberné množství smartphonů, ale pokud budete hledat opravdu zajímavé kousky, tak například objevíte ohebné mobily. Sice si na své kompletní uvedení musí ještě nějakou chvíli počkat, ale pomalinku se blíží. Nyní zde máme ale nový pokus, který se jmenuje Kingrow K1.

Kingrow K1

Nový smartphone Kingrow K1 se snaží zaujmout skrze crowdfundingovou kampaň na serveru indiegogo.com. První se podívejme na specifikace, které nejsou nejlepší a možná byste rovnou mobil raději přehlédli. Displej nabízí 5,17 palců a má rozlišení 1280 x 720 pixelů. O výkon se stará procesor Mediatek MT6763 (8 jader, až 2 GHz), který má k dispozici 2 GB operační paměti a pro data je vyhrazeno úložiště o velikosti 16 GB. Nechybí možnost rozšíření.

Mobil disponuje jen zadní kamerou s 8 MPx. Operační systém je Android 8.1 a samozřejmě se nezapomnělo na LTE, přičemž je podpora i českých frekvencí. K dispozici je základní konektivita a nezapomnělo se na konektor na sluchátka. Co se týče baterie, tak ta má kapacitou 3100 mAh.

Zatím byste o takovém mobilu asi ani neuvažovali a když se dozvíte, že aktuální cena v rámci kampaně je 299 dolarů (cca 7 000 Kč), tak si pomyslíte, že se někdo zbláznil. Konečná cena bude ale vyšší, 359 dolarů. Je zde ale obrovské „ale“. Mobil je unikátní tím, že disponuje jen e-ink displejem, tedy zobrazovacím panelem, který neemituje světlo, jen jej odráží. Spotřebovává energii jen při změně obrazu.

Má to samozřejmě své nedostatky. Na sledování videa raději zapomeňte a i samotné procházení systému není zrovna moc příjemné. Na druhou stranu si vaše oči odpočinou, aspoň podle tvůrců, a navíc mobil díky tomu vydrží dva týdny používání.

Spíše bychom Kingrow K1 zařadili mezi rarity, které se nijak moc neprosadí. Zde je totiž cena dost vražedná a nastiňuje, že se smartphone s e-ink displejem nestane prodejním hitem.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Michael ŠOUREK

3. 6. 2019, 9:54

Něco takového bych bral jako 8′ tablet s využitím stolního diáře. Tak velké úložiště a výkonný chipset nepotřebuji.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat