Android 10 nabídne chytřejší notifikace

Android 10 nabídne chytřejší notifikace
2019-05-28T08:26:31+02:00
• 28. 5. 2019

Google na letošní vývojářské konferenci představil zejména Android 10. Nejpodstatnější novinkou pro uživatele bude zřejmě tmavý režim, který se v poslední době tlačí u nejrůznějších aplikací. Dokonce i náš web se připravuje na nasazení tzv. „dark mode“. Dočkali jsme se ale také drobných úprav, které se nyní začínají objevovat mezi uživateli.

Chytřejší notifikace

V rámci systému se nabízí funkce Smart Reply, která dokáže v rámci notifikací nabízet možné odpovědi. Bohužel pracuje zatím jen pro angličtinu, přičemž je zde nezávislost na vývojářích aplikací. V podstatě u jakékoliv komunikační služby se budou nabízet v notifikacích předvolené odpovědi nebo reakce. V rámci novinek na Google I/O 2019 jsme se ale dočkali rozšíření, které se týká dalších aplikací.

Pokud systém nyní identifikuje ve zprávě v notifikacích například adresu, nabídne rovnou možnost otevření Google Map s přímým vyhledáním. Tato funkce bude dostupná i pro jiné typy obsahu, jako je například webová stránka. V rámci redakčního zařízení se nám již nabídlo možnost otevření webové stránky obsažené v notifikací SMS zprávy.

Dle dostupných informací se bude podobná funkce nabízet například i pro kalendář. Jakmile pokročilé algoritmy rozeznají přímo na zařízení text obsahující například datum schůzky, nabídne se otevření a vytvoření události v Google Kalendáři. Novinka je dostupná zatím jen pro Android Q/10. Otázkou je, jestli bude dostupná i v češtině. Minimálně otevírání aplikací jako webový prohlížeč nebo Google Mapy nemusí být závislé na angličtině.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat