Hackeři měli přístup k e-mailům od Microsoftu několik měsíců

Hackeři měli přístup k e-mailům od Microsoftu několik měsíců
2019-04-13T18:42:53+02:00
• 13. 4. 2019

V poslední době zde máme jeden bezpečnostní problém za druhým. Ať už se jednalo o obrovský únik dat až po nechráněné informace od Facebooku. Nyní zde máme další kauzu, která je spojena s e-mailovými službami od Microsoftu. Konkrétně se problém dotýká služeb jako msn.com, hotmail.com a outlook.com. Microsoftu neunikla databáze, ale někdo měl přístup k informacím uživatelů.

Microsoft a bezpečnostní problém

Microsoft začal rozesílat postihnutým uživatelům informaci, že k jejich e-mailovému účtu měli přístup hackeři. Nešlo zde o zneužití přihlašovacích údajů, problém byl na straně Microsoftu. Hackeři se dostali k účtům podpory a díky tomu měli přístup k mnoha uživatelským účtům.

Díky tomu mohli sledovat a zaznamenávat s kým kdo komunikuje, jaké e-maily jsou v komunikaci, jaké jsou předměty e-mailů nebo dokonce názvy složek. Microsoft dodává, že nikdo i přes tento problém neměl přístup k obsahu komunikaci nebo k souborům v korespondenci, případně k obsahu účtů.

Microsoft již identifikoval dotčené účty podpory a okamžitě zasáhl. Taktéž začal informovat uživatele, kterých se tento problém dotkl. Microsoft zdůrazňuje, že i tak by si uživatelé měli dávat pozor na nevyžádaný obsah nebo pokusy spojené s odcizením informací.

Dle oficiálního e-mailu, který Microsoft odeslal, měli útočníci přístup k jakémukoliv účtu od 1. ledna 2019 do 28. března 2019. Jedná se vskutku o dlouhou dobu a navíc problém v systému podpory, což je značně nebezpečné. Pokud jste zaznamenali zvláštní komunikaci nebo nevyžádanou poštu, doporučujeme zvýšenou opatrnost.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat