Twitter možná nabídne dovysvětlení místo tlačítka pro editování aktualizováno

Twitter možná nabídne dovysvětlení místo tlačítka pro editování [aktualizováno]
2019-02-15T14:35:45+02:00
• 15. 2. 2019

KRAKOW, POLAND - 2018/09/06: Twitter logo is seen on an android mobile phone in front of a computer screen with twitter logos. (Photo by Omar Marques/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Aktualizováno 15. 2.

Mnoho uživatelů sociální sítě Twitter netrpělivě čeká na možnost editování příspěvků. Dokonce se spekulovalo i o možnosti, že bude dovolena jen částečná úprava, třeba kvůli překlepům, aby nedošlo ke kompletní změně. Nyní se CEO společnosti rozpovídal o jiné možnosti, která se nyní zvažuje.

Místo editování příspěvků bychom se mohli dočkat funkce, která by nabízela dovysvětlení. K jakémukoliv tweetu bychom mohli přidat další text, který by se zobrazoval dodatečně. Nebyl by přímo součástí původního příspěvku, byl by označen. Zatím netušíme, jaké by byly parametry a jak by celý proces zveřejňování a zobrazování vypadal.

V tuto chvíli to spíš vypadá, že Twitter neví, jak vyřešit funkci, kterou si uživatelé sociální sítě přejí. Otázka je, jestli se někdy dočkáme nějaké možnosti.

Původní článek 12. 11.

Twitter byl znám především svou omezenou délkou příspěvků, ale to již nějakou dobu neplatí. V poslední době jsme se dočkali nejrůznějších vychytávek, jako je třeba vytváření vláken a podobně. Bohužel tato sociální síť je známá také absencí možnosti úpravy zveřejněných příspěvků. To by se mohlo ale změnit.

Editování tweetů

Jack Dorsey (CEO společnosti Twitter) už v roce 2016 naznačil, že se zvažuje implementace možnosti úpravy zveřejněných tweetů, ale od té doby se v této oblasti nic významného nestali. Nyní Jack nastínil, jak by mohlo takové tlačítko na editování fungovat. Ve své podstatě rovnou zapomeňte, že by šlo změnit kompletní obsah příspěvku dle libosti.

editování

V první řadě si Twitter pohrává s možností pro úpravu překlepů. To by znamenalo, že by uživatel měl jen omezenou možnost na úpravu. Například by limit mohl být stanoven na změnu jen několika znaků. To by se asi netýkalo jen textu samotného, ale i možnosti úpravy URL adresy. Zde Twitter asi nasadí pokročilejší algoritmy, aby došlo k zabránění zneužívání úpravy.

Další limit by se týkal počtu úprav. Jednoduše nebudete mít možnost neustále měnit obsah. Jak moc přísný bude limit, není známo, stejně ani není stanoveno, kdy se vůbec novinky dočkáme. Jack Dorsey jednoduše konstatoval, že nechtějí vypustit nedoladěnou funkci, která by spíše způsobila více komplikací než užitku.

Zdroje: androidpolice.com, thenextweb.com, techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat