WhatsApp začne třídit „Příběhy“, zřejmě neuvidíte vše od kontaktů

WhatsApp začne třídit „Příběhy“, zřejmě neuvidíte vše od kontaktů
2019-02-17T10:59:26+02:00
• 17. 2. 2019

Sociální sítě si od sebe propůjčují nápady a nabízí velmi podobné funkce. Mezi takové například patří „Stories“ (Příběhy), což je služba na zveřejňování fotografií, videí a textů na dobu 24 hodin. Následně dojde k automatickému smazání, nebo skrytí. U některých sítí není tato funkce časové limitována. Příběhy najdeme ale i u komunikačních služeb. WhatsApp patří mezi takové, ale zde se funkce nazývá Stav nebo Status. Nyní se začíná testovat modifikace, která zapříčiní, že uživatelé neuvidí všechny Stavy od svých kontaktů.

WhatsApp a chytré třídění

Do této chvíle jste mohli v aplikaci WhatsApp sledovat Stavy od všech svých kontaktů. Pokud si nepřejete sledovat příspěvky od nějakého kontaktu, máte možnost jej skrýt (zablokovat Stavy od něj). Případně můžete sami určovat, kdo uvidí vaše Stavy. I tak se můžete dostat do situace, že na vás čeká nepřeberné množství příspěvků od všech kontaktů a funkce jako taková je spíše přeplněná.

V tuto chvíli WhatsApp testuje na uzavřeném vzorku uživatelů v Brazílii, Španělsku a v Indii třídění příspěvků. Zde jednoduše systém rozhodne, jaké Stavy uvidíte. Hlavní roli hraje několik parametrů. Například kterého uživatele sledujete nejčastěji a s kterým si nejvíce píšete. Zřejmě je systém doplněn o další parametry, ale o nich zatím nevíme.

Ve výsledku funkce může zapříčinit, že neuvidíte všechno a případně vám unikne Stav nějakého kontaktu, s kterým jste si delší dobu nepsali. Budeme si muset počkat na výsledky testování, jestli dojde ke zveřejnění této funkce. První by se měli dočkat majitelé iOS verze, jelikož testování probíhá právě jen u majitelů iPhonů. Následně by funkce byla k dispozici pro Android. Kdy se tak stane, zatím nevíme.

WhatsApp zavádí novinky v nastavení aplikace

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat