Pětina příjmů společnosti Apple pochází od Googlu

Pětina příjmů společnosti Apple pochází od Googlu
2019-02-15T12:00:34+02:00
• 15. 2. 2019

Na internetu se nyní objevila velmi zajímavá informace. Dle všeho pětina příjmů společnosti Apple pochází od konkurenčního Googlu. Analytici banky tlačí na Apple, aby spustil svůj vlastní službu, jako je Amazon Prime. 

Banka kromě toho upozornila na skutečnost, že Apple spoléhá na konkurenceschopnost svých služeb (Apple Music, iCloud a tak dále), což je jeho nová dlouhodobá obchodní strategie. Nyní se ale vraťme k pětině příjmů. 

Apple má jasnou obchodní strategii

Všichni moc dobře víme, odkud tyto peníze pochází. Společnost Google totiž Applu platí nemalou částku za to, že bude výchozím prohlížečem na operačním systému iOS. V tomto případě Applu platí 9 až 10 mld. dolarů ročně. 

Pokud si ale bude chtít Apple zanechat pozici nejhodnotnější společnost na světě, bude muset do svého portfolia přidat ještě jednu službu, kterou si budou moci uživatele předplácet. Nikoho zřejmě nepřekvapí, že touto službou bude Apple Prime – tedy streamovací služba filmů a seriálů. Tato novinka by měla být k dispozici již v průběhu letošního roku. V současné chvíli však nejsou k dispozici bližší informace, tj. neznáme cenu předplatného a ani jaký obsah bude k dostání. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat