Už i LinkedIn bude mít své „Stories“ aktualizováno

Už i LinkedIn bude mít své „Stories“ [aktualizováno]
2020-02-28T16:30:21+02:00
• 28. 2. 2020

Zdroj: LinkedIn

Aktualizováno 28. 2. 2020

Už na konci roku 2018 se mluvilo o tom, že by sociální síť LinkedIn měla mít Příběhy, tedy Stories. Tento formát dočasných příspěvků je populární zejména u mladší generace, ale Microsoft jej chce zavést právě na síti, která slouží profesionálům a v podstatě se jedná o náhradu za životopis. Nyní Microsoft potvrzuje, že dochází k internímu testování a v dohledné době se jej dočkají všichni uživatelé. Zde ale bude trochu jiný typ obsahu. Zejména se zaměřením na práci.

Původní článek 23. 11. 2018

Mnoho komunikačních nástrojů a sociálních sítí začlenilo funkci nazvanou „Stories“. Poprvé se „příběhy“ objevily u sociální sítě Snapchat a hlavním úkolem bylo zobrazit fotku nebo video po krátký časový úsek. Následně došlo ke smazání. Podstata zůstává u všech síti stejná, ale u některých si můžete vybrané krátkodobé příběhy uložit na profilu. Nyní si s touto funkcí pohrává Microsoft u sítě LinkedIn.

LinkedIn a Student Voices

LinkedIn se sice řadí mezi sociální sítě, ale spíše slouží jako moderní verze životopisu. Uživatelé si na svůj profil ukládají studijní výsledky, pracovní zkušenosti a také své zájmy. I příspěvky jsou směřovány více na profese, takže málokdy se zde setkáte s obsahem jako na Facebooku. Nyní se ale chystá funkce nazvaná „Student Voices“.

Zdroj: thenextweb.com

Ve své podstatě se jedná o příběhy, které jsou cíleny na studenty a akademickou půdu. Mají více přiblížit uživatele ke svým potencionálním zaměstnavatelům nebo těm aktuálním. Je zde ale menší rozdíl. Po zveřejnění videa v rámci Student Voices nedojde po nějakém čase ke smazání. Místo toho se příspěvek následně objeví na vašem profilu.

Skoro by se dala funkce Student Voices nazvat jako předpremiéra příspěvku, než se zobrazí ve standardním streamu. Funkce jako taková je ve fázi testování a je tedy limitována. Budeme si muset počkat na finální vyhodnocení, jestli dojde k začlenění mezi standardní funkce.

Máte profil na LinkedIn? K čemu tuto síť používáte?

Zdroje: thenextweb.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat