Umidigi A3 je nový levný záložní telefon

Umidigi A3 je nový levný záložní telefon
2018-11-26T09:30:40+02:00
• 26. 11. 2018

Umidigi, dříve UMI, se soustředí jen na mobilní telefony nižší a střední třídy. Nyní pouští do prodeje i telefon spadající do nižší třídy, konkrétně Umidigi A3, u kterého cena nepřesahuje hranici 2 000 Kč. Nabízí totiž jen velice základní parametr a slabý výkon.

Trendy v designu, nikoli ve výkonu

Nízká cena u Umidigi A3 je docílena díky velice nízkému výkonu. O ten se stará procesor od MediaTeku MT6739W, který má jen čtyři jádra s maximálním taktem 1,5 GHz. Interní úložiště je na tom špatně, má jen 16 GB a též starého typu eMMC 5.1. Nějaké místo bude zabírat samotný systém. Výsledný výkon v Antutu verze 7 je tak pouhých 33 tisíc bodů. Zajímavé je, že telefon získává duální fotoaparát s 12,2 MPx hlavním snímačem od Omnivision a světelností 2,0 a druhý snímač má 5 MPx. Přední selfie kamera má slabých 8 MPx. Je překvapivé, že u selfie kamery se nachází i notifikační dioda, která u levnějších modelů nebývá.

Umidigi A3

Umidigi A3 však není pozadu, co se týče designových trendů. Poměr displeje je 18:9 a snížil boční rámečky, avšak brada a čelo telefonu zůstávají veliké a displej s 5,5″ s rozlišením HD+ zabírá 75 % přední plochy. Co se týče konektivity, tak Umidigi A3 nabízí například Wi-Fi i s 5 GHz variantou. Nabídne však zastaralé Bluetooth ve verzi 4.0 či micro USB port bez podpory rychlého nabíjení. Baterie získala 3 330 mAh. Operační systém je Android Oreo ve verzi 8.1 a je jen mírně se liší od základní verze. Co se týče podpory lokalizace, získává A3 navigaci jak GPS, tak Beidou a i GLONASS. Zajímavostí je přítomnost slotu pro dvě nano SIM karty a navíc pro jednu micro SD kartu. Telefon podporuje 4G konektivitu i na české nejrozšířenější frekvenci B20 (800 MHz).

Umidigi A3

Zdroje: umidigi.com, kimovil.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat