Orient chce zastavit prodej Galaxy Watch

Orient chce zastavit prodej Galaxy Watch
2018-11-05T15:00:02+02:00
• 5. 11. 2018
1

Výrobce hodinek Orient požene společnost Samsung k soudu kvůli chytrým hodinkám, které jsou za poslední roky hodně na vzestupu. Toho chce tentokrát využít ve svůj prospěch japonský výrobce produkující výhradně tradiční ručičkové hodinky. Pokud jim dá soud nakonec za pravdu, tak Samsung by mohl dostat stopku pro prodej hodinek s obchodním názvem Galaxy. Každopádně celý případ je zatím v úplném začátku.

Obchodní známka je důvodem

Cílem firmy Orient je zakázat prodej chytrých hodinek obsahující slovo Galaxy, protože údajně porušují ochrannou známku získanou v roce 1984 pro hodinky Galaxy/Galaxy Gold a navíc se ohánějí zákonem o prevenci nekalé soutěže. Vedení nyní od soudu očekává vydání příkazu, který má vzejít od judikatury ze Soulu. Avšak k němu s největší pravděpodobností vůbec nedojde kvůli jedinému, ale celkem zásadnímu rozdílu.

Místní patentový úřad zařazuje chytré hodinky mezi elektronická zařízení, zatímco ručičkové hodinky jsou brány jako klasický šperk. Nicméně zástupce Orientu dodává, že nyní pro ně bude těžké představit chytré hodinky s názvem Galaxy, a proto se snaží o zákaz prodeje. Nakonec Samsung nezveřejní žádné oficiální stanovisko, dokud neobdrží kompletní informace, přičemž doposud nedostal ani jedinou zprávu týkající se podání žaloby.

Zdroj: koreaittimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Petr Hošek

5. 11. 2018, 16:37

Tak jim přeji hodně štěstí, bojí se smart watch….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat