Huawei si patentoval několik názvů pro svůj skládací telefon

Huawei si patentoval několik názvů pro svůj skládací telefon
2018-11-25T11:35:45+02:00
• 25. 11. 2018

Na skládacím telefonu pracuje nejen jihokorejská společnost Samsung, ale také LG či Huawei. V současné chvíli je největším tajemstvím ale LG, u kterého o novém telefonu nevíme takřka nic. To však neplatí pro společnost Huawei. 

Huawei si nechalo podat patentovou přihlášku u Úřadu duševního vlastnictví Evropské unie (EUIPO). Dle registrace si nechala patentovat telefony pod názvem Mate F, Mate Flex, Mate Flexi a Mate Fold. 

Výše zmíněné modely jsou řazeny do kategorie „Class 9“. Je však velkou otázkou, zda se v tomto případě jedná o skutečné skládací telefony. Pokud ano, pravděpodobně půjde pouze o jediný model, přičemž Huawei si patentovalo několik různých názvů.

Huawei připravuje první skládací telefon

V každém případě bude první skládací telefon s logem Huawei umístěn v té nejvyšší možné třídě. Je tedy velmi pravděpodobné, že právě skládací telefon bude disponovat podobnými hardwarovými specifikacemi, jako Huawei Mate 20, jenž byl představen v loňském měsíci. 

Jen pro objasnění, Mate 20 je vybaven 7,2palcovým OLED displejem s rozlišením Full HD a akumulátorem o kapacitě 5 000 mAh. Podle nejnovějších informací (spekulací) by první skládací telefon společnosti Huawei měl nabídnout 8palcový displej od Samsungu, který v základním rozložení nabídne 5 palců. 

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat