Apple opět před soudem, nyní údajně porušil jedenáct patentů

Apple opět před soudem, nyní údajně porušil jedenáct patentů
2018-11-12T19:19:06+02:00
• 11. 11. 2018
5

Společnost s logem nakousnutého jablka to v poslední době nemá vůbec jednoduché, neboť musí neustále řešit různé soudní procesy. Aktuálně největší starosti ji dělá výrobce procesorů Qualcomm, který Apple žaluje kvůli licenčním poplatkům a hlavně také kvůli porušení smlouvy NDA – Apple předal klíčové informace Intelu.

Apple opět porušil řadu patentů

Pravděpodobně ale bude muset čelit dalším starostem, protože nyní musí řešit další žalobu kvůli údajnému porušení patentů. Žalobu podala společnost Dynamic Data Technologies, která ve své zprávě uvedla, že jablečný technologický gigant porušil celkem jejích 11 patentů.

Všech 11 patentů prý souvisí s videem či jeho následnou úpravou. Zajímavé také je, že žaloba obsahuje hned 68 stran, kde je vše detailně popsáno. Dle informací je jedním z porušených patentů technologie, díky které je možné vylepšit obraz, a to na základě různých výpočtů a následných odhadů pohybujícího se předmětu v snímaném obraze. 

K tomu se váže hned další patent, jenž popisuje způsob, kudy se bude daný předmět na obraze pohybovat. Apple se dokonce dopustil porušení patentu týkající se způsobu šetření energie při natáčení videa. Porušených patentů je v tomto případě hned celá řada, proto jsme vypsali pouze ty nejzajímavější. 

Společnost Dynamic Data Technologies mimo jiné uvedla, jaké produkty a konkrétní verze operačního systému iOS patenty porušují. Pokud soud vystaví rozsudek ve prospěch DDT, společnost Apple bude muset zaplatit nemalé finanční odškodnění. 

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

František Himl

12. 11. 2018, 8:05

Závist je hrozná vlastnost!!
Někam se Vám ztratil kus článku. Odstavce na sebe navazují nesmyslně, tak předpokládám že se Vám mezi ctrl C a ctrl V při strojovém překladu kousek ztratil.

Přemysl Vaculík

VIP 12. 11. 2018, 8:48

Chyběl jeden enter, proto jste neviděl část článku (chyba jen v aplikaci). Nyní je to již opraveno.

Maju z coho platit, mali by zaplatit vsetkym ktorych okradli. To ich EGO, ze si mozu dovolit vsetko voci kazdemu uz vyprcha, treba zacat platit

Martin Jeřábek

VIP 11. 11. 2018, 19:24

Jen ať platí 😂😂

Přemysl Vaculík

VIP 11. 11. 2018, 21:53

No zatím to jsou drobné.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat