Apple mohl být inovativní, místo toho se soustředí na standardy

Apple mohl být inovativní, místo toho se soustředí na standardy
2018-11-28T13:06:26+02:00
• 28. 11. 2018
1

Velmi dlouhou dobu vzpomínáme na časy, kdy společnost Apple byla inovativní. V minulosti měla již několik příležitostí být inovativní výrobce, bohužel ale vždy zvolila cestu v podobě odstraňování stávajících standardů a funkcí (3,5 mm jack konektor a podobně).

Chvíli se zdálo, že bychom se nějaké revoluce dočkat mohli, opak je však pravdou. Nyní se na internetu objevilo několik patentů, dle kterých společnost Apple pracuje na povrchové úpravě pro svůj iPhone. V tomto případě jde ale o úpravu, kterou již nějaký pátek nabízejí konkurenční výrobci Huawei, Oppo, Vivo, Honor a OnePlus. Co přesně tedy Apple údajně chystá?

Výše uvedení výrobci přestali využívat jednobarevných povrchových úprav a přešli na barevné efekty. Pokud tedy nějaký z vybraných telefonů nakloníte, jejich barva se bude měnit – samozřejmě nijak výrazně. Skvělé je, že výrobci (Huawei, Oppo či Honor) dokázali tento povrch aplikovat také na skleněná záda, čímž se dosahuje na ještě lepší efekt. 

Apple údajně chystá CNC frézovací techniku

Dle patentové přihlášky společnost Apple chystá podobnou povrchovou úpravu, přičemž dočkat bychom se jí měli již v následující generaci iPhonu. V tomto případě by Apple měl použít takzvanou CNC frézovací techniku. Velmi jednoduše řečeno dokáže tato technika měnit barvu povrchu podle toho, jakým způsobem se světlo odráží.

Podle patentu by měl být Apple schopen tuto technologii nasadit také na další materiály, jako je například keramika. V současné chvíli můžete podobnou povrchovou úpravu vidět u Vivo Nex, Huawei Mate 20 Pro nebo OnePlus 6T.

Zdroj: mysmartprice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Richard Fabián

28. 11. 2018, 19:02

Apple vymyslí již vymyšlené a rychle si to patentuje…..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat