Android Fast Pair získává podporu uživatelských účtů

Android Fast Pair získává podporu uživatelských účtů
2018-11-27T21:09:22+02:00
• 28. 11. 2018

Zdroj: Google

Minulý rok jsme se dočkali novinky od Googlu v podobě funkce Fast Pair. Ve své podstatě zjednodušuje celý proces připojení bezdrátových sluchátek k mobilnímu telefonu. Jakmile se sluchátka a mobil k sobě přiblíží, na obrazovce vyskočí notifikace s obrázkem sluchátek a nabídkou pro spárování. Nyní jsme se u této funkce dočkali rozšíření.

Fast Pair

Původní funkce Fast Pair v Androidu byla designována na spojení s konkrétním smartphonem. Google udělal několik změn a nově budou sluchátka v rámci Fast Pair propojena s Google účtem. Díky tomu již nebudete muset na každém zařízení, kde jste přihlášeni, provádět nové párování. Jednoduše se toto propojení bude automaticky přenášet. Dost podstatnou funkcí v rámci zlepšení uživatelského prožitku je přidání podpory pro Chromebooky v roce 2019. Ve výsledku tento proces párování absolvujete na jednom zařízení a na ostatních bude již vše připraveno.

Ačkoliv je Fast Pair k dispozici od minulého roku, tak adopce celé technologie je velmi pomalá. Prozatím se našlo jen několik výrobců, kteří nabízí Fast Pair u svého příslušenství, ale Google slibuje rozšíření. Například uvádí, že úzce spolupracuje se společnostmi jako Airoha Technology Corp.BES a Qualcomm Technologies International. Mezi novými výrobci se objevily firmy jako Anker SoundCore nebo Bose.

Google se v tomto ohledu snaží celý proces adopce co nejvíce zjednodušit, aby výrobci nemuseli dělat mnoho změn. Samozřejmě je otázkou, kdy se dočkáme většího rozmachu.

Zdroje: android-developers.googleblog.com, 9to5google.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat