Facebook vám umožní cenzurovat komentáře na timeline

Facebook vám umožní cenzurovat komentáře na timeline
2018-11-28T07:49:20+02:00
• 28. 11. 2018
4

Když se řekne „cenzura“, tak pro mnohé to znamená něco negativního. Jsou ale situace, kdy je vhodné nastavit nějaký pravidla pro komunikaci, zejména když se vede veřejně. Bohužel ne všichni jsou na internetu slušní a jdou i za hranice slušného chování. Případně otáčejí diskuzi na něco, co se v danou chvíli nehodí. Možná i z těchto důvodů si Facebook pohrává s personalizovanou cenzurou v komentářích na timeline.

Cenzura obsahu komentářů

Ukazuje se, že Facebook testuje funkci, která umožní cenzurovat komentáře na timeline osobního profilu. Uživatel získá nástroj, jak skrýt komentáře obsahující určitá slova, fráze nebo dokonce emoji. V tomto případě ale nedojde k odstranění nebo kompletnímu zablokování komentáře nebo uživatele, který jej zaslal. Komentář obsahující zablokované slovo, frázi nebo emoji stále uvidí svůj výtvor stejně jako jeho přátelé, ale pro ostatní nebude viditelný.

Může se jednat o zajímavý ale zároveň nebezpečný nástroj. Představte si jej v rukách extrémistů nebo politiků. Získají možnost, jak zastavit kritiky nebo lidi s jiným nástrojem. Zde se jednoduše pohybujeme na tenkém ledě, respektive sám Facebook. Ač se může jednat o drobnou funkci s dobrým úmyslem, tak ve špatných rukách může více škodit, než bylo zamýšleno.

Nyní si musíme počkat na oficiální uvedení a zavedení do praxe, pakliže se tak stane. Možná by nebylo od věci, aby Facebook zavedl filtrování obsahu streamu na podobné bázi. To by se hodilo zejména tehdy, kdy všichni přátelé a sledovaní sdílejí jednu a tu samou informaci.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Sepp Winkler

28. 11. 2018, 11:42

FB je osobná a privátna záležitosť zakladateľa profilu, či už ide o súkromnú osobu, politika, politickú stranu, alebo akýkoľvek iný subjekt. Preto má právo tento subjekt „cenzurovať“ to, čo je na jeho profile, alebo časovej osi, či sa to niekomu páči, alebo nie. Je to niečo podobné, ako stena domu, kde si tiež majiteľ nemusí nechať „názory“ ktoré sa mu nepáčia. Je chybou verejnosti, ak berie FB ako nástroj na získavanie objektívnych informácií, alebo ako médium. Je to dobrý krok.

Richard Fabián

28. 11. 2018, 19:04

Cokoli na Facebooku co tam kdokoli dá není možné již z podstaty služby považovat za soukromé (privátní). Ta služba nefunguje na principu schovávání dat, ale na sdílení a prodávání vložených dat….

Sepp Winkler

29. 11. 2018, 12:13

Môžem s vami súhlasiť len čiastočne. Z FB sa stal komplexný nástroj, ktorý umožňuje rôzne nastavenia súkromia pre rôzne časti. Navyše zjavne nerobíte rozdiel medzi tým, čo chce zdieľať majiteľ profilu a tým, čo mu na nástenku napíšu iní. Pokiaľ majiteľ profilu považuje príspevok iného na svojej nástenke za nevhodný, nevidím dôvod, prečo by ho nemohol zmazať.

Adam Kůtek

28. 11. 2018, 8:58

Něco přesně pro pana Okamuru :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat