Snapdragon 675 představen, nabízí podporu 3 foťáků

Snapdragon 675 představen, nabízí podporu 3 foťáků
2018-10-23T07:44:33+02:00
• 23. 10. 2018

Není to tak dávno, co společnost Qualcomm představila nový procesor Snapdragon 710, který spadá do vyšší střední třídy. Jednalo se o nástupce výkonného modelu Snapdragon 670. Mohli jsme očekávat, že se dočkáme jen série 7XX, ale nyní došlo na představení modelu Snapdragon 675. Ačkoliv se jedná o malou číselnou verzi oproti výše uvedenému modelu, tak nabízí podstatná vylepšení.

Nejen herní Snapdragon 675

Společnost Qualcomm prezentuje novinku jako herní procesor do střední třídy, ale nabízí podporu novějších trendů. Například je optimalizován pro použití tří foťáků na zadní straně. Kromě běžného jsou tedy podporovány i širokoúhlé a teleobjektivy. Taktéž se myslelo na pětinásobný optický zoom, což je ale spíše součást marketingu, jak je vidět na obrázku níže.

Jak již bylo řečeno, Qualcomm prezentuje Snapdragon 675 jako herní procesor. Slibuje o 30 % rychlejší načítání her, podporu Vulkan API, Unreal Engine 4, Unity, Messiah a NeoX. Ke všemu má napomoci šestá generace grafického čipu Adreno, který je v zatím neupřesněné verzi 61X.

Modely Snapdragon 670 a Snapdragon 710 jsou vyráběny 10nm technologií, v případě Snapdragon 675 byla použita 11nm. V základu jsou zde jádra Kryo 460 založena na Cortex A76, což je značný pokrok, jelikož dříve oznámené modely disponovaly jádry Kryo 360 (Cortex A75). V případě clusteru jader pro méně náročné úkoly došlo na použití Kryo 460 (Cortex A55).

Qualcomm uvádí, že se Snapdragon 675 objeví ve smartphonech v prvním čtvrtletí příštího roku, tedy po veletrzích jako CES a MWC.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat