Samsung začíná v Česku prodávat QLED televizory s 8K rozlišením

Samsung začíná v Česku prodávat QLED televizory s 8K rozlišením
2018-10-16T06:44:19+02:00
• 16. 10. 2018
2

Alza začíná na českém trhu ve spolupráci se Samsungem exkluzivně prodávat nové QLED 8K televizory. Ty byly představeny již v záři na berlínském veletrhu IFA, nyní se dostávají na náš trh. Alza v rámci exkluzivní spolupráce s prodejem začíná, později budou novinky k dostání i u dalších místních prodejců.

Nové televize nabízejí čtyřikrát vyšší rozlišení, než doposud prodávané 4K UHD televize a rozdíl je opravdu výrazný. K dispozici jsou i prvky umělé inteligence. Nové televize jsou k dispozici ve třech úhlopříčkách, za nejmenší variantu zaplatí zákazníci 129 990 korun.

Samsung Q900R aneb premiéra v 8K

Nová televize s modelovým označením Q900R přichází na trh ve třech úhlopříčkách –  65″ (163 cm), 75″ (189 cm) a 85″ (216 cm). Cena startuje na 129 990 korunách, prostřední velikost je k dostání za 179 990 korun a největší novinka přijde zájemce na neuvěřitelných 389 990 korun.

Samozřejmě nejlepší zážitek nabízí televize v případě, že na ní přehráváme obraz rovněž v 8K rozlišení. Avšak pomocí technologie upscale obrazu s využitím umělé inteligence zvládne televize přehrát i obsah v nižším rozlišení, přičemž jej přizpůsobí pro zobrazení na 8K obrazovce. Výsledkem je stále velmi kvalitní obraz, u kterého z dálky jen stěží poznáte rozdíl. Jednoduše řečeno vůbec nevadí, že není příliš dostupného 8K obsahu, jelikož i z nižšího zdroje televize zvládne vytvořit skvělý obraz.

Velký vliv na tom má použitý Quantum 8K procesor, který se o veškeré zpracování obsahu stará. Navíc je k dispozici strojové učení, které na základě vlastní databáze i dle přehrávaného materiálu dokáže přepočítávat obsah do 8K, ale i snižovat šum, zvyšovat ostrost a doplňovat strukturu obrazu. Na přiložených fotografiích krása obrazu zdaleka nevynikne, ale na vlastní oči je sledování 8K obrazu naprosto úchvatné.

K prohlédnutí je novinka od pondělí 15. 10. na holešovickém showroomu, hned u vchodu před informacemi. Nové televizory bude mít Alza exkluzivně k dispozici až do 21. října. Poté budou novinky k dostání i u dalších místních prodejců, přičemž ceny by měly odpovídat těm zde uvedeným.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Petr Hošek

16. 10. 2018, 9:26

8K je nesmysl, zase chytak na lidi…

Karel Straka

16. 10. 2018, 9:21

Vidím tam akorát přepálené barvy, typické pro Samsung. Navíc mě ani nenapadá, co by se reálně dalo pustit v takovém rozlišení.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat