iOS 12 má bezpečnostní díry, takto se lze dostat ke kontaktům uzamčeného iPhonu

iOS 12 má bezpečnostní díry, takto se lze dostat ke kontaktům uzamčeného iPhonu
2018-10-02T13:39:55+02:00
• 2. 10. 2018
1

Jose Rodriguez zveřejnil zcela nové video, ve kterém odhaluje veškeré velké chyby operačního systému iOS 12 – mimochodem, jedná se o stejného člověka, který odhalil bezpečnostní chyby i v předchozích verzích.

V nově zveřejněném videu Jose odhaluje bezpečnostní chybu, díky které mohou hackeři vidět fotografie a kontakty na uzamčeném iPhonu. Pokud máte iOS 12 nainstalované, nemějte žádný strach. Jedná se o poměrně složitou a dlouho trvající operaci. Dané zařízení navíc musí být v rukou skutečného profesionála. 

iOS 12 má bezpečnostní díry

Nicméně, operace vyžaduje použití funkce VoiceOver. Pomocí této vychytávky mohou například tělesně postižení lidé ovládat celý operační systém iOS. Ve své podstatě jde pouze o to, že VoiceOver nahlas čte obsah, který se v iPhonu zrovna nachází. 

To ale není vše, co je k operaci potřeba. Hacker musí u sebe mít také druhý telefon, který se použije k telefonování a odesílání textové zprávy cílenému iPhonu. Jak vše probíhá v praxi, můžete vidět na videu níže.

Celý proces může být proveden na jakémkoliv iPhonu s operačním systémem iOS 12. Uživatelé se zatím mohou bránit tím, že v Nastavení zablokují přístup k Siri během uzamčené obrazovky. Chcete-li tak učinit, přejděte do Nastavení -> Hesla -> Povolit přístup při uzamčení. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Aleš Sochorek

2. 10. 2018, 14:29

uživatelovo uzamčeném?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat