Dle průzkumů společnosti Kaspersky se nacházíme v době asociální

Dle průzkumů společnosti Kaspersky se nacházíme v době asociální
2018-10-02T14:25:19+02:00
• 2. 10. 2018
2

V dnešní době má již asi každý člověk chytrý mobilní telefon. Otázkou však zůstává, kolik času na svých mobilních telefonech trávíme a zda je to opravdu nezbytné. Nikdo samozřejmě nepopírá, že mobilní telefony šetří mnoho času, peněz a mnohdy i zachrání životy. Společnost Kaspersky lab se však zaměřila na druhou stránku využívání mobilních telefonů a provedla průzkum ohledně využívání mobilních telefonů a jejich vlivu na kontakt s okolím.

Raději mobil než kontakt s okolím?

Mezi první děsivé číslo patří, že 75 % lidí se přiznalo, že využívá mobilní telefon k předstírání zaneprázdněnosti. Tři čtvrtiny populace se tedy raději tupě kouká do mobilního telefonu, než aby navázalo oční kontakt anebo si nezávazně popovídalo s přísedícím v hromadné dopravě.

Mezi další nelichotivá čísla patří fakt, že 31 % lidí se raději podívá na cestu do mobilního telefonu, než aby se zeptalo kolemjdoucího. Právě díky tomu se populace hrozně uzavírá do sebe. Spousta lidí sice říká, že díky mobilním telefonům častěji komunikují s přáteli skrze sociální sítě, ale kde je osobní kontakt? Ten je mnohdy na posledním místě. Zkuste se někdy podívat v autobuse na skupinky lidí. Bohužel ve většině případů uvidíte skupiny přátel, jak sedí a každý kouká do mobilního telefonu, než aby si povídal. Pravě proto společnost Kasperky lab nazvala tuto dobu jako asociální.

Mezi asi nejhorší čísla však spadá to, že 34 % lidí si neumí představit fungování bez chytrého mobilního telefonu. Právě díky tomu se nestává mobilní telefon naším pomocníkem ale naší závislostí, která nás omezuje a díky neustálému přístupu k informacím se lidé uzavírají do komfortní zóny. Vystoupit z ní je mnohdy velmi složité.

Jaký je váš názor na využívání mobilních telefonů? Našli jste se v některých modelových situacích?

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Nemám v mobilu jedinou sociální síť ani žádný shit jako Messenger a WhatsApp od Facebooku. Jejich šmírovací aplikace odmítám a byznysu s reklamou se účastnit nehodlám, aby si na mě mastili kapsu. O ničem jiném to totiž není. Jen o počtu zobrazených reklam. Ale i když nemám nic s tohodle bahna, co udělalo z většiny lidí za 10 let totální debily, tak jsem asociální a nestýkám se moc s lidmi ani osobně. Nemám potřebu mluvit do prázdna a čumět na blba jak mě nevnímá a sjíždí svůj telefon.

Oldřich Smetana

2. 10. 2018, 14:45

Nové technologie mám rád ale s mírou jsem rád za moje dospívání že jsme na diskotéky a kluby chodily lovit holky a ne koukat povětšinu času do telefonu

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat