Instagram nabídne „delší“ Stories (Příběhy)

Instagram nabídne „delší“ Stories (Příběhy)
2018-10-07T13:26:41+02:00
• 7. 10. 2018

Na počátku byla aplikace Snapchat, která zavedla dočasné příběhy, které se zobrazovaly jen 24 hodin. Následně došlo ke smazání. Nyní tuto funkci najdeme u mnohých služeb, dokonce i u Youtube. Hlavním rivalem v této oblasti je Instagram, který nabízí možnost vytváření Příběhů z fotografií i videí. Pokud chcete zveřejnit delší video, je zde možnost v podobě živého vysílání nebo IGTV. Nyní se ukazuje, že bude k dispozici třetí možnost.

Instagram a série Příběhů

Vývojáři si pohráli s možností pořizování standardních Příběhů. Pokud jste nyní chtěli zveřejnit běžné video, měli jste limit 15 sekund. Následně se záznam zastavil a nabídlo se zveřejnění. Případně lze sdílet již natočené video, ale u něj došlo k ořezání na 15 sekund. Někdy ale tato doba nestačí a bylo by lepší, kdyby zde byla další možnost.

Nečekejte, že by Instagram upravil 15sekundový limit na videa. Místo toho vývojáři šli na novinku šalamounsky. Při pořizování videa nedojde k ukončení pořizování jako takového, místo toho se začne další video. V podstatě jde o nepřetržité pořizování a ukládání 15sekundových klipů. Při nahrávání jste informováni skrze náhled nad tlačítkem, kolik jste jich stihli zachytit.

Instagram omezil tuto novinku na 10 za sebou jdoucích záznamů po 15 sekundách. Jakmile pustíte tlačítko pro záznam, nabídne se vám relativně běžné rozhraní pro úpravu videí, přičemž u každého musíte nastavit jednotlivé efekty a další drobnosti samostatně.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat