Bizarní situace se stala majitelce iPhonu, který sám od sebe chtěl rezervovat apartmán

Bizarní situace se stala majitelce iPhonu, který sám od sebe chtěl rezervovat apartmán
2018-10-12T17:28:02+02:00
• 13. 10. 2018
1

Telefony s logem nakousnutého jablka jsou v současné době považovány za nejbezpečnější elektronické přístroje na světě. iPhony jsou zkrátka velmi zřídka vystaveny různým virům, s výjimkou tedy Jailbreak případů. 

iPhone sám od sebe chtěl zaplatit apartmán

Poměrně bizarní situace se ale stala jedné majitelce iPhonu, která prohlásila, že její smartphone si začne dělat , co chce ve chvíli, kdy je připojen do nabíječky. Dle slov majitelky si iPhone ihned po připojení do nabíječky sám otevírá aplikaci Ctrip (online agent cestovního ruchu). 

Zařízení samo od sebe procházelo různými sekcemi hotelových pokojů, a dokonce rezervovalo prezidentský apartmán v hotelu v Šanghaji, kde mimo jiné jedna noc stojí 32 251 Kč bez DPH. Zajímavější ale je fakt, že iPhone otevřel další aplikaci WeChat, ve které rezervaci chtěl zaplatit. 

Majitelka naštěstí vše zastavila ještě před tím, než došlo k samotné platbě. Kromě toho se telefon automaticky přepne ze sítě 4G na 2G. Uživatelka také prohlásila, že zapnula funkci nahrávání obrazovky, telefon se ale vypnul. Majitelka tedy proces opakovala a po zapojení do nabíječky telefon opět pokračoval v rezervování. 

Je důležité poznamenat, že se jedná o zařízení, u kterého nebyl použit Jailbreak. O to bizarnější případ se jedná. Ovšem byl použit nabíjecí kabel a adaptér třetí strany, to ale nemá mít žádný vliv, alespoň ne tak razantní. Je tedy více než pravděpodobné, že se v iPhonu nachází nežádoucí malware. 

Dle Technologického institutu v Gruzii je možné nahrát do iPhonu malware také skrze nabíječku, což se zřejmě stalo také majitelce z Číny. 

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Asi chtěl bydlet…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat