Xiaoai Smart Alarm Clock – chytrý budík z dílny Xiaomi

Xiaoai Smart Alarm Clock – chytrý budík z dílny Xiaomi
2018-09-24T07:00:12+02:00
• 24. 9. 2018
1

Během tiskové konference, kdy byly oficiálně představeny modely Mi 8 Pro a Lite, přišel v jejich stínu také chytrý budík pod názvem Xiaoai Smart Alarm Clock. V portfoliu čínské společnosti naleznete spoustu obdobných zařízení do domácnosti, ale konkrétně tato novinka bude vynikat řadou nových funkcí oproti ostatním. Ke všemu kompatibilita není spojena pouze s jediným operačním systémem.

Až moc jednoduchosti

Bílá krabička s jasným displejem v sobě ukrývá čtyřjádrový procesor o taktovací frekvenci 1,3 GHz a připojení k němu probíhá bezdrátově prostřednictvím WiFi (2,4 GHz) nebo funkce Bluetooth 4.0 Low Energy. Celá konstrukce měří 126,2 x 27 x 60,8 mm, přičemž hmotnost vychází na 170 gramů. Součástí je jen jedno tlačítko, přes které lze vypnout nastavený budík či vestavěný mikrofon.

Nicméně samotný displej zobrazuje přesný čas a ostatní funkce ovládáte za pomoci vašeho hlasu. Z nich můžeme zmínit možnost nastavení až 30 různých zvuků budíku, poslouchat rádiové stanice, získávání informaci o počasí, aktuální zprávy nebo si nechat předčítat příběhy, vtipy, básně. Hlasem také ovládnete další chytré doplňky v domácnosti od Xiaomi jako jsou žárovky, lampy, kuchyňské vybavení. K ovládání postačí zařízení minimálně s Androidem 4.2 či iOS 8.0.

Předprodej startuje na oficiálním e-shopu za cenu 149 čínských jüanů, což po přepočtu vychází na 473 Kč.

Zdroj: item.mi.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Radek Zavodsky

6. 12. 2018, 12:00

Mohu se autora článku zeptat jak se mu podařilo na těchto hodinách/budíku nastavit přesný čas dle kteréhokoliv časového pásma?
Děkuji

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat