Android 9 Pie vychází oficiálně pro OnePlus 6 aktualizováno

Android 9 Pie vychází oficiálně pro OnePlus 6 [aktualizováno]
2018-09-21T17:00:08+02:00
• 21. 9. 2018
6

Aktualizováno 21. 9.

OnePlus dnes vydalo první oficiální aktualizaci na Android 9 Pie pro model OnePlus 6. Po několika týdnech beta testování se tedy uživatelé dočkali stabilního vydání. Aktualizace se v následujících dnech začne postupně šířit mezi všechny uživatele posledního modelu tohoto výrobce, není důvod k panice, pokud se váš telefon nedočká ještě dnes.

Kromě samotné aktualizace verze operačního systému si několik novinek přichystalo tradičně i OnePlus. Došlo k optimalizaci „Do Not Disturb“ režimu, stejně tak několik nových vychytávek nalezneme i v herním režimu. V nastavení pak přibyla možnost přizpůsobit si barvu motivu zcela dle vlastních představ. Dosud byla nabídka omezena na 8 přednastavených možností. Potěší mimo jiné i zahrnutí poslední bezpečnostní záplaty ze začátku září.

Jak jsme již zmínili na začátku, aktualizace se šíří postupně po regionech a na náhodně vybraná zařízení. Výrobce upozorňuje, že k rychlejšímu získání aktualizace nepomůže ani použití VPN, což v minulosti bylo běžnou praktikou.

Původní článek 3. 9.

Pro OnePlus 6 dnes vyšla první veřejná beta verze nového Androidu 9 Pie. Dosud se nedočkavci museli spokojit s Developer Preview verzemi, které vycházeli ve spolupráci s Googlem ještě před oficiálním vydáním nového androidu. Dnes vydaná Open Beta je již založena na oficiální veřejné verzi systému, takže by měla být výrazně spolehlivější.

V rámci aktualizace na vás čekají všechny novinky obsažené v poslední verzi systému. Oproti Developer Preview přibyla nově gesta, jimiž jdou nahradit systémová tlačítka. Zapracovalo se i na celkové optimalizaci a odstranění chyb, které oznámili uživatelé testující právě Developer Preview.

Stále se však jedná o testovací verzi a vše pořád není dokonalé. Mezi známé chyby patří například nefunkční Google Pay, obchod Google Play může zobrazovat hlášku o necertifikovaném zařízení a některé aplikace nemusí stále fungovat stejně tak dobře, jako na Androidu Oreo.

Pokud se chcete zapojit do testování, navštivte příspěvek na fóru společnosti a řiďte se příslušnými pokyny. Pokud vaše OnePlus 6 aktuálně běží na veřejné verzi OxygenOS, stačí stáhnout aktualizační balíček, provést lokální aktualizaci a restartovat telefon. Pokud již nyní máte nainstalované Developer Preview, bude nutné po aktualizace obnovit tovární nastavení.

Zdroje: forums.oneplus.com, forums.oneplus.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Zdravím všechny. Stručný a výstižný článek o nových funkcích Android 9 z nichž některé zde ještě nezazněly doporučuji zde: https://peko-studio.cz/co-je-noveho-v-android-9/

Ivan Šuhajda

9. 11. 2018, 22:53

tak uz jsem konecne naistaloval 9. pridal jsem si k tomu appku pro unlock originalniho call recorderu a krasne to funguje. jupiii

Vladka Tabakova

22. 9. 2018, 12:34

Uz mam nainstalovano pres Oxygen Updater,
http://bit.ly/2PYVAbf
http://bit.ly/2puBpqs
tady Antutu testy, vykonnost se markantne zvysila, display naopak ma zhorsenou svetelnost, to snad v dalsim update opravi, taky nastaveni mi prijde chaotictejsi nez v osmickach, ale asi je to sila zvyku, Google play funguje

Ivan Šuhajda

22. 9. 2018, 12:51

a co call recordery?

Vladka Tabakova

22. 9. 2018, 14:19

Neni slyset protistrana. Ale vzhledem k tomu, ze jsem nikdy tuhle sluzbu nepouzivala, jen ze zajimavosti ted zkusila, tak mi to nevadi.

Ivan Šuhajda

21. 9. 2018, 18:36

asi instalovat nebudu kdyz mi potom prestane fungovat acr recorder

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat