Zprávy pro Android budou „chytřejší“ díky asistentovi

Zprávy pro Android budou „chytřejší“ díky asistentovi
2018-08-23T11:21:53+02:00
• 23. 8. 2018

Pokud se podíváme na komunikační služby u společnosti Google, tak můžeme konstatovat, že je v tom tak trochu zmatek. Má jich několik a ne vždy pracuje na všech současně. Sice jsme se dočkali služby Allo, ale není to tak dávno, co bylo oznámeno, že se ve vývoji nyní nebude pokračovat. S odstupem času bychom mohli tvrdit, že si Google vyzkoušel nějaké postupy na Allo a nyní je integruje do základní aplikace Zprávy pro Android, která je hlavně určena pro SMS, MMS a nově i pro RCS. Nyní se pomalinku objevuje, že právě v této aplikaci bude fungovat i asistent od Googlu.

Vyzkoušejte Zprávy pro Android na webu

Asistent v aplikaci Zprávy pro Android

Google Assistant je v Allo dostupný jako samostatný komunikační kanál. Podobné integrace se nedočkáme v aplikaci Zprávy pro Android, zde bude působit jen jako pomocník při komunikaci mezi stranami.

Jeho hlavním smyslem bude napomáhání, ale nebude nucené. Vše se dá ukázat na jednoduchých příkladech, jak je vidět na obrázcích obrazovek níže. Například se budete domlouvat se svým kamarádem a jednu stranu bude zajímat, jaké bude počasí. V tento moment se nabídne asistent v podobě malé ikony s textem „počasí“. Pakliže kliknete, dozvíte se, jak bude. To samé se nabízí při domlouvání večeře – zde asistent nabídne například nejbližší restaurace.

 

Je evidentní, že asistent bude sledovat komunikaci a nabízet rady a tipy, případně jiné pokročilejší funkce. Sice zatím nemáme k dispozici tuto verzi k otestování, ale dá se předpokládat, že novinka půjde vypnout. Navíc zatím nebude k dispozici v češtině, takže se asi neobjeví jen tak u českých uživatelů, pokud tedy nemají smartphone přepnutý do angličtiny.

logo-app Zprávy pro Android Google LLC Zdarma ANDROID

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat