Vyzkoušejte Zprávy pro Android na webu aktualizováno

Vyzkoušejte Zprávy pro Android na webu [aktualizováno]
2018-06-29T10:19:25+02:00
• 29. 6. 2018
4

Aktualizováno 29. 6.

Před týdnem došlo na představení webového klienta pro aplikaci Zprávy pro Android. Nyní jsme se dočkali spuštění této služby i v Česku, přičemž i náš čtenář (Tomáš Sánik) hlásí, že novinka byla spuštěna i na Slovensku. Stačí vám nejnovější verze aplikaci pro Android a následně postupovat dle návodu v aplikaci. Webový klient se nachází na adrese messages.android.com. Kromě SMS zpráv umí také posílat MMS (dochází k automatickému přepnutí, když například připojíte fotografii).

Původní článek 18. 6.

Dlouho se spekulovalo, že by Google mohl spustit webovou verzi aplikace Zprávy pro Android. Nyní jsme se konečně dočkali a již nemusíte používat speciální aplikace nebo řešení, abyste komunikovali s ostatními skrze SMS s využitím počítače nebo jiného zařízení s webovým prohlížečem. Stačí použít Zprávy na webu.

Zprávy na webu

Webová služba nenese stejné označení jako mobilní aplikace. Novinka se jmenuje „Zprávy na webu“ a najdete ji na adrese messages.android.com. Není potřeba uživatelského účtu, vše pracuje na propojení mobilní a webové aplikace skrze QR kód.

Po spárování máte ve webovém rozhraní k dispozici všechny konverzace a kontakty. Skoro by se dalo říci, že Google jednoduše vzal komunikátor Allo a využil vše, co se na něm naučil. Zatím jsme nemohli vyzkoušet tuto novinku, jelikož je potřeba, aby aplikace Zprávy pro Android disponovala v menu možností Zprávy na webu. Bez této položky nelze spárovat webového klienta. Zatím se tedy můžete podívat na snímky obrazovek od XDA Developers.

Jak si můžete všimnout, webová verze obsahuje i možnost přepnutí do tmavého režimu. Jestli se této novinky dočká i mobilní aplikace, nevíme. K dispozici jsou notifikace, zapamatování počítače, abyste se nemuseli neustále přihlašovat, vylepšená přístupnost, emotikony a pár dalších možností.

Zřejmě stejně jako u Allo, je zapotřebí, aby mobilní telefon byl neustále připojen k internetu, jinak webovou aplikaci nelze používat. Webová verze vás dokonce upozorní, když mobilní telefon používá mobilní připojení, stejně jako Allo.

Jestli máte novinku k dispozici, dejte nám vědět do komentářů, jak se vám líbí.

logo-app Zprávy pro Android Google LLC Zdarma ANDROID

Zdroje: xda-developers.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pavel Hošek

1. 9. 2018, 20:38

Zdravím, nějak jsem si omylem zrušil diakritiku, tedy, normálně píšu i s diakritikou, ale změnilo se mi nastavení odesílání, kdy to automaticky převede na text bez diakritiky. Jak to vrátit, aby to odcházelo i s diakritikou, dík za radu, pokud někdo ví. V nastavení je pouze NASTAVENÍ, žádné pokročilé, což jsem někde vyčetl, že se to dá prý změnit jen tam.

Michal Čadina

29. 6. 2018, 13:10

Nokia 7 plus bez problémů, okamžitá synchronizace.

Samsung trochu vyhrožuje při změně výchozí aplikace, bude třeba potestovat různé druhy zátěže/provozu, zatím funkcionalita bezvadná, rychlá. Hlavně, aby fungovaly oba typy spárování i při změnách společné sítě. … Jo aha – společná síť není nutná :)

Karel Čapka

VIP 19. 6. 2018, 13:09

Luxusní

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat