Xperia XZ3 uniká na dalších obrázcích aktuaizováno

Xperia XZ3 uniká na dalších obrázcích [aktuaizováno]
2018-08-25T16:20:58+02:00
• 25. 8. 2018
2

Aktualizováno 25. 8.

Představení dalšího top modelu od Sony se blíží, což potvrzuje větší četnost úniků. Tentokrát jsme se dočkali tiskových renderů chystané novinky Xperia XZ3. Potvrzuje se jeden zadní foťák a zřejmě se můžeme těšit na zakřivený displej s poměrem stran 18:9 (2:1).

Původní článek 18. 8.

Společnost Sony jako jeden z mála výrobců uvádí hlavní model na trh s půlročním rozestupem. Toto pravidlo opět potvrzuje nejnovější únik z Japonska, kde byl odhalen seznam specifikací modelu Xperia XZ3. Přitom poslední generace Xperia XZ2 byla vypuštěna teprve začátkem tohoto roku během veletrhu MWC v Barceloně. Japonský producent zřejmě mobilní novinku přiveze poprvé ukázat do Berlína, kde koncem srpna startuje každoroční veletrh IFA.

Na internetu se nyní objevily nové informace, které však potvrzují takřka vše, co jsme doposud věděli. Na přední straně zařízení se tak skutečně bude nacházet displej s poměrem stran 18: 9, což už je v dnešní době považováno za standard. Narozdíl od současného modelu XZ2 novinka XZ3 nabídne zaoblené rohy, což celkovému designu dodá „šmrnc“.

Co se vám vybaví, když se řekne Sony? Nebo ještě lépe, co si představíte pod názvem Xperia? Dám ruku do ohně za to, že si pod tím představíte krásný design, který neuvěřitelným způsobem kazí rámečky, které již pár let nejsou v trendu. 

A světe div se, rámečků kolem displeje se dočkáme i u budoucí vlajkové lodě XZ3. V horní části přední strany se bude samozřejmě nacházet malý reproduktor, který bude doprovázen výkonným fotoaparátem. V dolní části přední strany pak najdeme opět jen velké logo Sony. 

Přejděme ale na zadní stranu, která bude o něco atraktivnější. Výrobce totiž pravděpodobně implementuje pouze jeden, zato velmi výkonný fotoaparát, který bude doprovázet přisvětlovací LED dioda a čtečka otisků prstů. 

Co se ostatních hardwarových specifikací týká, příští vlajková loď od Sony nabídne to snad to nejlepší na trhu. Srdcem celého telefonu totiž bude procesor Snapdragon 845. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak údajně postará operační paměť s kapacitou 6 GB. 

Očekává se také navýšení vnitřního úložiště, a to na 128 GB. Uživatelé však budou moci úložiště rozšířit pomocí microSD karty. Jak jsem uvedl výše, zadní fotoaparát bude velmi výkonný. Údajně totiž nabídne neuvěřitelných 48 megapixelů. Uvidíme, jaký budou v praxi. 

Na budoucí majitele pak bude připravena nejnovější verze operačního systému Android 9 Pie. Sony svou novou vlajkovou loď představí již 30. srpna v Berlíně. Jakmile zjistíme více informací, budeme vás o tom samozřejmě informovat, a to prostřednictvím článku na našem webu.

Zdroje: phonearena.com, gsmarena.com, techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Bude jeden fotoaparat 48-megapixel

Josef Zvolanek

18. 8. 2018, 16:34

Dva ✌️ ???? nebudou!! ????

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat